Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prava satirična poslastica otvorit će sutra Noćnu scenu kazališta Kerempuh. Splitski novinari i osnivači Feral Tribunea, Boris Dežulović i Predrag Lucić izvest će predstavu nazvanu 'Melodije borbe i pretvorbe'.


Riječ je o pjesmama i poeziji koje u feralovskom stilu govore o aktualnim problemima moderne Hrvatske, a pjesnički kabare i sit-down komedija nastala je spontano prije tri godine. Svakodnevne situacije, društveni problemi pronašli su mjesto u njihovoj satiri. Pa je tako opjevan i slavni Bandićev zahod od milijun i pol kuna.

Vezani članci Bilježnica Robija K. Prodorna satira Viktora Ivančića ispričana kroz glas nevinog djeteta? Samo na daskama Kerempuha Slika nije dostupna Lucić i Dežulović: Thompson će Dylanu poslati svoje Hrvate

>> Lucić i Dežulović: Thompson će Dylanu poslati svoje Hrvate

>> Boris Dežulović: Naša regija je zlatni rudnik idiotizama i kretenluka

Komentara likova iz svog djela se ne boje. Jednom ih je slušao i bivši predsjednik Mesić. Kažu da je pjesmu o sebi podnio junački. 'Satirički lik postane tko to zasluži, i tu nema gledanja kroz prste', Lucić.

Nasmijati se s Borisom i Predragom možete već sutra u 23 sata u foajeu kazališta Kerempuh. Cijena ulaznica je 80 i 120 kuna.

U priloženom videu pogledajte i poslušajte neke od satiričnih pjesama u izvedbi ovog dvojca.