Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukrajinski Kijev je u panici zbog misterioznog stvorenja koje napada životinje. Nazvali su ga Chupacabra, a nedavno je bio viđen u ukrajinskim regijama Lvov, Cherkassk i Kijev.


'Pojeo je skoro sve susjedove zečeve, a drugome susjedu ubio je i mačku', rekla je Nina, stanovnica jednog od napadnutih sela. Svjedoci tvrde da stvorenje izgleda kao veliki pas s ogromnim plamenim očima. Neki opisuju da ima kožu dinosaura, a drugi da je sličan klokanu. Dodali su i da jako smrdi, te da lovi samo po noći.

Vezani članci Američka policija, ilustracija Tragedija u SAD-u: Ubijen šestogodišnjak kojeg je majka vozila u školu Ne ljubite svoje kokoši, upozoravaju američke zdravstvene vlastiv Nekima se zaista sve mora nacrtati, zdravstvene vlasti poslale apel: ''Ne ljubite kokoši!''

'Po noći smo na dužnosti kako bi zaštitili naše zečeve i kokoši. Iako su ga muškarci odlučili ubiti, više ga nismo vidjeli', dodala je Nina. Chupacabra je demonsko stvorenje poznato u Latinskoj Americi, no pred nekoliko godina počeli su ga viđati stanovnici Rusije i Ukrajine. Od 2009. godine terorizira po zapadnoj Ukrajini. Lokalni stanovnici tvrde da, osim zečeva i kokoši, često napada i svinje, a ostavlja i tragove zubi na drvenim ogradama.

Neobično stvorenje neopaženo uđe kod neke domaće životinje, zadavi je i onda isisa njezinu krv, piše ruska Pravda. Chupacabra se prvi put pojavila 1995. godine u planinama Puerto Rica. Pošto je najviše isisavala krv kozama, nazvana je 'sisatelj kozje krvi' ili na španjolskom Chupacabra. Znanstvenici tvrde da je to samo legenda i da to stvorenje ne postoji.