Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bjež', nesrećo

Da je barem montaža: U ormaru je zatekla divovskog neželjenog gosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednom je japanskom divovskom stršljenu dovoljna minuta da ubije četrdesetak europskih pčela medarica.

Japanski divovski stršljen, vespa mandarinia japonica, kukac je čija pojava u mnogima izaziva golemi strah. Uostalom, ta je životinja odgovorna za smrt više od trideset ljudi u Japanu godišnje, pa utoliko i ne čudi što se ova žena prepala kada je otvorila ormar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPASNOST VREBA Napao ih roj stršljena kad su pomaknuli balu sijena: Nesretnom muškarcu nije bilo spasa Slika nije dostupna Tražitelji azila Policajci u šumi kod Topuskog spasili dječaka iz Afganistana s ubodom stršljena

U njemu je zatekla stršljena veličine palca, toliko golemog da su se o njegovim proporcijama raspisali i lokalni mediji.

Netko mora i to: Ovako majstori rješavaju gnijezda stršljena

Japanski divovski stršljen pogotovo je omražen među tamošnjim pčelarima, a zašto je tome tako, pojasnit će vam podatak da je samo jedan u stanju ubiti četrdesetak europskih pčela medarica unutar 60 sekundi.

Dapače, ako stigne vojska od tridesetak njih, u par sati može poginuti i do 30 tisuća europskih pčela, čitave košnice. Užasno, zar ne?

Srećom, Japanka čije ćete fotografije vidjeti u nastavku, nerado viđenog gosta je uspjela srediti prije nego što je uspio izazvati kakvo zlo.   

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene