Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jednom je japanskom divovskom stršljenu dovoljna minuta da ubije četrdesetak europskih pčela medarica.


Japanski divovski stršljen, vespa mandarinia japonica, kukac je čija pojava u mnogima izaziva golemi strah. Uostalom, ta je životinja odgovorna za smrt više od trideset ljudi u Japanu godišnje, pa utoliko i ne čudi što se ova žena prepala kada je otvorila ormar.

Vezani članci Slika nije dostupna Japanka umrla nakon 150 uboda divovskih stršljenova Slika nije dostupna Miloš, Lazar, Šumadija i Stršljen: Riječ je o najubojitijim oružjima Srbije

U njemu je zatekla stršljena veličine palca, toliko golemog da su se o njegovim proporcijama raspisali i lokalni mediji.

Netko mora i to: Ovako majstori rješavaju gnijezda stršljena

Japanski divovski stršljen pogotovo je omražen među tamošnjim pčelarima, a zašto je tome tako, pojasnit će vam podatak da je samo jedan u stanju ubiti četrdesetak europskih pčela medarica unutar 60 sekundi.

Dapače, ako stigne vojska od tridesetak njih, u par sati može poginuti i do 30 tisuća europskih pčela, čitave košnice. Užasno, zar ne?

Srećom, Japanka čije ćete fotografije vidjeti u nastavku, nerado viđenog gosta je uspjela srediti prije nego što je uspio izazvati kakvo zlo.