Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Da biste bili sretni, jedite banane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li znali da banana potiče stvaranje hormona sreće serotonina. Upravo je serotonin poznat po tome što nas može opustiti, poboljšati nam raspoloženje i pomoći nam da se osjećamo sretnije

Jeste li znali da je banana najprodavanija voćka u Hrvatskoj? I da svako kućanstvo u Hrvatskoj godišnje konzumira čak 8,4 kilograma banana? A jeste li znali da je banana izvor vaše sreće? Naime, banane sadrže triptofan, aminokiselinu koju tijelo pretvara u serotonin, poznat po tome što nas može opustiti, poboljšati nam raspoloženje i pomoći nam da se osjećamo sretnije. A upravo je sreća neizostavan faktor za kvalitetno funkcioniranje u poslovnim obavezama i način kako da lakše prebrodimo svakodnevicu i neprestanu trku s vremenom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Supervoće 10 problema koje banana rješava bolje od bilo kakvih lijekova Slika nije dostupna Jeste li znali? Nakon što ovo pročitate, banane više nikad nećete gledati na isti način!

Uz osjećaj sreće, banana će nahraniti i vaše živce, obranit će vas od depresije i stresa, ali i dati vam toliko potrebnu energiju kada osjetite prve znake umora i kada vam tijelo i um ne reagiraju na način na koji biste vi htjeli. Bogata je željezom te nizom vitamina koje pospješuju kvalitetnije i bolje funkcioniranje ljudskog organizma, a u mnogim slučajevima banane su se pokazale kao odličan nadomjestak za tablete te pomogle u otklanjanju mnogih zdravstvenih tegoba poput anemije, žgaravice ili poremećaja rada crijeva.

Iako su se kroz vrijeme pojavile mnoge predrasude o banani kao voću koje je prepuno kalorija, prava istina je da jedna banana sadrži 89 kalorija i da zbog svojih bogatih vlakana može pridonijeti boljoj probavi. Koliko je korisna banana najbolje pokazuje činjenica da je u svojoj svakodnevnoj prehrani konzumiraju mnogi vrhunski sportaši jer dvije banane pomažu održavanju šećera i energije 90 minuta.

Mislili ste da banana deblja? Činjenice su ipak malo drugačije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene