Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaigrana 'bebica'

ČUDESAN PRIZOR Ukazao im se monstrum iz dubina divovskih proporcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golemu je životinju izmjerio jedan odvažni ronioc svjestan da 'neće ona ništa, da bi se ona samo igrala'.

Brojni promatrači u Toyami dobili su na Badnjak jedinstvenu priliku - vlastitim očima vidjeti živuću lignju dugačku čak četiri metra i široku otprilike metar!

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Ilustracija Koume Heroj na četiri šape: Trebala je biti samo maskota, a spasila je život čovjeku koji je imao srčani udar

Divovska lignja (Architeuthis dux) se iznenada pojavila na površini, što je izuzetno rijedak prizor budući da žive na dubinama većim i od 300 metara i da ih je u pravilu moguće vidjeti tek jednom nakon što njihove ostatke more izbaci na obalu.

Ribari jedva obranili ulov od ogromne morske nemani

Za ovu vrstu lignji se sve do 19. stoljeća vjerovalo da pripadaju mornarskim pričama, te je prvi znanstveni dokaz bio "kljun" jedne životinje, koja se 1854. nasukala kod Jütlanda.

Danas je jasno da divovske lignje žive u svim oceanima na Zemlji, a najveća dokumentirana takva životinja je težila tonu te je bila dugačka 13 metara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene