Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Croatian Drift Challenge

Pripremite se, adrenalinska poslastica stiže u Zagreb!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najatraktivnijih utrka oktanskog sporta po šesti put dolazi u Zagreb. Kao i proteklih godina i posjetitelji će se moći provozati uz najbolje driftere regije.

Šestu godinu za redom u Zagrebu će se održati natjecanje Croatian Drift Challenge koje ove godine dolazi u svom do sad najjačem izdanju. Ovogodišnji Croatian Drift Challenge odvija se kroz tri utrke od kojih prva u nedjelju 11. svibnja ove godine na stazi u Mičevcu, a za koju je više od 40 vozača iz Hrvatske i susjednih zemalja potvrdilo svoje gostovanje.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno"

Ovogodišnje izdanje Croatian Drift Challenge obilježavaju novi vozači, ali i nekoliko novo pripremljenih drift automobila iz Hrvatske. Također svoj dolazak najavili su i vozači iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, te austrijski vozač Clemens Kauderer u vrhunski pripremljenoj Toyoti AE86 iz Austrije.

Čeka nas i poslastica u vidu natjecanja tuniranih automobila u stylingu, a za one najhrabrije organizatori su omogućili i usluge drift taxi vožnje u kojima će ih voziti najbolji drifteri ovih područja.

Utrka će ove godine biti i humanitarnog karaktera jer će dio prikupljenih sredstava za organizaciju utrke biti odvojen za udrugu Debra, društvo oboljelih od bulozne epidermolize.

Uz sve ovo dvoje najsretnijih posjetitelja osvojit će i ulaznice za Top Gear spektakl koji u srpnju dolazi u zagrebačku Arenu.

Što je drift?

Drift je tehnika vožnje automobila gdje vozač namjerno zanosi vozilo kako bi mogao bočno kliziti, ali pritom zadržava kontrolu. Drift govori o sposobnosti vozača koji na krajnje atraktivan način, bočnim proklizavanjem i zanošenjem zadnjeg dijela prelazi zadanu stazu. Osim toga cilj je da se zavoji nadovezuju jedan na drugi čime se kvalificira znanje i vještina vozača, a za gledatelje veći broj tih zavoja zasigurno znači atraktivnije praćenje utrke. Izbor auta iznimno je važan, no većina ovisi o vozačevu umijeću, što znači da se osim profesionalaca ovim sportom mogu baviti i entuzijasti – amateri.

Drift je nastao u Japanu otkud se vrlo brzo proširio svijetom te je svojom atraktivnošću, twin driftom i odlično pripremljenim automobilima svih marki privukao zanimanje šire javnosti. Vožnju kvalifikacija i top 16 najboljih koji voze twin drift ocjenjuju suci. Ocjenjuje se kut, brzina i putanja vozila, spretnost vozača i naravno atraktivnost vožnje.

Za sve željne adrenalina i oktanskih vratolomija – vidimo se u nedjelju 11. svibnja na Mičevcu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene