Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negativna strana ljeta

Jeste li znali ovo o znoju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Topli ljetni dani donose puno radosti, ali velike vrućine dovode i do pojačanog znojenja. Iako ne volimo kad se oznojimo, postoje činjenice o znoju koje mogu iznenaditi.

1. Nije čudno da se znojimo budući da naše tijelo ima oko 2 do 4 milijuna žlijezda znojnica koje stvaraju znoj. Iako zvuči iznenađujuće, žene imaju više žlijezda znojnica od muškaraca, ali žlijezde znojnice muškaraca proizvode više znoja prenosi Huffington post.

Pročitajte i ovo Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati Slika nije dostupna GODIŠNJI, MORE... Ovo se ne viđa često: Visoke temperature opustošile hrvatsku metropolu, pogledajte galeriju

>>PAZITE SE!

2. Miris znoja različit je ovisno o tome kako je nastao. Tako znoj nastao od vrućine, sportskih aktivnosti i stresa ima različit miris, a znojeći se u stresnim situacijama stvara se najgori miris znoja. Radom žlijezda znojnica koje se nalaze ispod pazuha, u preponama i vlasištu stvaraju se bakterije na našoj koži. Te bakterije izvor su neugodnog mirisa.

3. Neki ljudi imaju slaniji znoj od drugih. Ako vam se nakon znojenja stvaraju bijele mrlje na odjeći, spadate u navedenu skupinu čiji znoj je slaniji od drugih.

4. Prilikom znojenja nužno je piti puno tekućine, pogotovo ako je riječ o sportašima, jer oni mogu znojem ispustiti čak dva do šest posto tjelesne težine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene