Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo uz pomoć dizalice

Cheeseburger za Guinnessa: Teži od jedne tone i promjera 3 metra!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Casino u Minnesoti napravio je najveći cheeseburger na svijetu, težak preko jedne tone.

Gigantski fast food 'zalogaj', promjera je tri metra, a priredili su ga kuhari odmarališta i casina Black Bear, pored grada Carltona, prenosi CBS.

Pročitajte i ovo Najstariji čovjek na svijetu Koji je recept? Preminuo najstariji čovjek na svijetu: Sutra bi imao 128 godina Bolja Hrvatska: Vedran Habel - 6 Bolja Hrvatska Kuhao je za predsjednike, pokušao oboriti Guinnessov rekord i pomaže osobama s invaliditetom: "Njih 90 posto danas je trajno zaposleno"

>> Možete li za 2 sata pojesti hamburger od 2,5 kg?

Kulinarskom podvigu nazočio je predstavnik Guinnessove knjige rekorda, Phillip Robertson, koji je potvrdio rekord te uručio priznanje casinu. Prijašnji rekord ovim je nadmašen više nego dvostruko, jer je najveći cheeseburger dosad težio tek 'bijednih' 400 kilograma.

Osim gomile mesa, u rekordni cheeseburger utučeno je 27 kilograma slanine, 22 kilograma zelene salate, 22 kilograma narezanog luka, 18 kilograma kiselih krastavaca te 18 kilograma sira.

Bila su potrebna četiri sata da se ispeče meso na temperaturi od 350 stupnjeva te čak sedam sati da se ispeče pecivo, a sve to u pećnici koja je posebno napravljena izvan objekta. Da bi se jestiva grdosija uopće pomaknula s mjesta, bila je potrebna dizalica.

Robertson je kušao kalorijsku mega bombu i poručio kako je zapravo cheeseburger-rekorder vrlo ukusan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebooka 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene