Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte i vi

Čak 83 posto radiologa nije vidjelo 'uljeza' na ovoj CT snimci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što možete vidjeti na ovoj CT snimci? Pogledajte izbliza. Pogotovo u gornjem desnom kutu. Ako ne vidite gorilu ne brinite jer niste jedini.

Prema rezultatima nove američke studije, 83 posto radiologa nije vidjelo ovu životinju, unatoč tome što su fotografiju gledali nekoliko puta puta, piše CBC News. A evo kako je proveden eksperiment.

24 kvalificirana radiologa dobila su pet CT snimki bolesnih pluća koja su imala oko 10 povećanih limfnih čvorova i ostalih abnormalnosti te su zamoljeni su da na scanovima pronađu nešto neobično.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna Maltretiranje djevojke u Splitu napale je dvije žene Djevojke su uhićene: Društvenim mrežama širi se video maltretiranja djevojke u Splitu

>> VIDEO Ovo je vrlo lako mogla biti i horor snimka

Na posljednjem, petom scanu, među čvorovima, u gornjem desnom uglu, bio je smješten rasplesani gorila koji je oko 48 puta veći od prosječnog čvora.

A rezutat koji je uslijedio bio je više nego iznenađujuć. 20 radiologa nije primijetilo gorilu iako je 12 od njih gledalo izravno u njega.

Ovaj fenomen neprepoznavanja nečeg što vam je ispred očiju nije nikakva novost.

Psiholozi ga poznaju i opravdavaju fiziološkim karakteristikama ljudskog mozga koji kad je na nekom zadatku teško prepoznaje 'uljeze' koji se pojave sa strane.

Sličan slučaj možete pogledati i u priloženom videu kad su gledatelji zamoljeni da prebroje koliko puta su igrači u bijelom jedni drugima dodali loptu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene