Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunac tehnologije

Budućnost je ovdje: Senzori u kravama šalju SMS kada su spremne za oplodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razvoj tehnologiej doveo je do toga da farmeri mogu u miru obavljati svoje svakodnevne poslove, a što se događa s njihovim kravama saznat će putem SMS-a.

Farmeri koji uzgajaju krave često se susreću s jednim velikim problemom. Stvaranje mlijeka za krave je vrlo stresno zbog čega farmeri teško uočavaju znakove tjeranja kod svojih životinja. No, izgleda da moderna tehnologija ima rješenje za ovaj problem. Ukratko, radi se o vaginalnim SMS porukama. Točnije, zahvaljujući tehnološkim spravicama koje funkcioniraju po principu termosenzitivnosti krave će svojim genitalijama odašiljati signale kojima će svoje farmere upozoravati da su na vrhuncu tjeranja i spremne za oplodnju, umjetnu ili prirodnu.

Pročitajte i ovo Dylan Stone-Miller - 3 Studentski posao Zbog nedostatka novca donirao je spermu i postao otac 96-ero djece, sada je dao otkaz kako bi ih upoznao Ilustracija 30 tisuća kvadrata Zemljište na Blajburškom polju prodano - mljekaru: Moglo bi služiti za ispašu krava

>> Krave su krive za masovne nestanke struje?!

Švicarski farmer Christian Oesch svakodnevno vodi računa o 44 krave i uključen je u testiranje senzorne spravice koja se implantira u kravu i toplinskim senzorom detektira kada se krava tjera, te automatski farmeru šalje SMS na njegov mobitel, piše NewYorkTimes.com.

Ova spravica, iako još uvijek u fazi testiranja, pokazala se učinkovitom u 90 % slučajeva što je iznimno visok postotak, no švicarska javnost očekuje da će se protiv ovakvog načina oplođivanja pobuniti udruge za zaštitu životinja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene