Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Razvoj tehnologiej doveo je do toga da farmeri mogu u miru obavljati svoje svakodnevne poslove, a što se događa s njihovim kravama saznat će putem SMS-a.


Farmeri koji uzgajaju krave često se susreću s jednim velikim problemom. Stvaranje mlijeka za krave je vrlo stresno zbog čega farmeri teško uočavaju znakove tjeranja kod svojih životinja. No, izgleda da moderna tehnologija ima rješenje za ovaj problem. Ukratko, radi se o vaginalnim SMS porukama. Točnije, zahvaljujući tehnološkim spravicama koje funkcioniraju po principu termosenzitivnosti krave će svojim genitalijama odašiljati signale kojima će svoje farmere upozoravati da su na vrhuncu tjeranja i spremne za oplodnju, umjetnu ili prirodnu.

>> Krave su krive za masovne nestanke struje?!

Vezani članci Krava/Ilustracija (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Europska unija provjerava poljsku klaonicu: Povjerenik za prehrambenu sigurnost poslao inspekciju zbog bolesnih krava Slika nije dostupna Kriminalist o slučaju smjene savjetnika Predsjednice: "Takve stvari ne rješavaju se u birtijama"

Švicarski farmer Christian Oesch svakodnevno vodi računa o 44 krave i uključen je u testiranje senzorne spravice koja se implantira u kravu i toplinskim senzorom detektira kada se krava tjera, te automatski farmeru šalje SMS na njegov mobitel, piše NewYorkTimes.com.

Ova spravica, iako još uvijek u fazi testiranja, pokazala se učinkovitom u 90 % slučajeva što je iznimno visok postotak, no švicarska javnost očekuje da će se protiv ovakvog načina oplođivanja pobuniti udruge za zaštitu životinja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook