Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Nestanak romantike

Brak puno ranije dosadi ženama nego muškarcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S nestankom romantike, ženama brak puno ranije dosadi nego muškarcima.

Istraživači su pratili živote 40 tisuća britanskih kućanstava kako bi ustanovili što ih čini sretnima. Najsretniji parovi su oni koji su u braku manje od pet godina, nemaju djecu i u kojima su oba partnera zaposlena i imaju fakultetsku naobrazbu. Nakon toga dolazi do smanjenja zadovoljstva i to puno više kod žena, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Imran Khan stroga kazna Bivši pakistanski premijer i njegova supruga osuđeni zbog protuzakonitog braka Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka

Stručnjaci za veze vjeruju kako je to zbog činjenice jer se žene puno više trude oko samog odnosa, održavaju kuću, pamte važne datume. Zbog toga počinju zamjerati partneru što i on ne preuzima dovoljno odgovornosti oko održavanja braka.

'Žene počinju preispitivati svoj brak nakon pet ili šest godina kada shvate kako u većini slučajeva one najviše pridonose njegovanju odnosa. Muškarci se u vezi ponašaju konformistički i zaboravljaju kako žene trebaju romantiku', pojasnila je psihologinja Pam Spurr.

>> Tisuće siromašnih parova istovremeno sklopile brak

Istraživanje je stajalo 49 milijuna funti i smatra se dosad najopsežnijim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene