Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S nestankom romantike, ženama brak puno ranije dosadi nego muškarcima.


Istraživači su pratili živote 40 tisuća britanskih kućanstava kako bi ustanovili što ih čini sretnima. Najsretniji parovi su oni koji su u braku manje od pet godina, nemaju djecu i u kojima su oba partnera zaposlena i imaju fakultetsku naobrazbu. Nakon toga dolazi do smanjenja zadovoljstva i to puno više kod žena, piše Daily Mail.

Vezani članci Ilustracija Hrvati sve manje vjeruju u brak: Zanimljiv je razlog odustajanja od crkvenih vjenčanja Slika nije dostupna Fotografija od milijun 'lajkova': Sve stari, samo ljubav može ostati zauvijek mlada

Stručnjaci za veze vjeruju kako je to zbog činjenice jer se žene puno više trude oko samog odnosa, održavaju kuću, pamte važne datume. Zbog toga počinju zamjerati partneru što i on ne preuzima dovoljno odgovornosti oko održavanja braka.

'Žene počinju preispitivati svoj brak nakon pet ili šest godina kada shvate kako u većini slučajeva one najviše pridonose njegovanju odnosa. Muškarci se u vezi ponašaju konformistički i zaboravljaju kako žene trebaju romantiku', pojasnila je psihologinja Pam Spurr.

>> Tisuće siromašnih parova istovremeno sklopile brak

Istraživanje je stajalo 49 milijuna funti i smatra se dosad najopsežnijim.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju