Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši kineski lopov prešao je na drugu stranu zakona i sada instalira vlastiti sistem za prepoznavanje otisaka prstiju žrtvama provala i to besplatno.


29-godišnji Yang Guihua u zatvoru je služio 4-godišnju kaznu i tada je dobio ideju koju je i patentirao. Kada je izašao iz zatvora osnovao je tvrtku. Njegov sustav se bazira na biometrijskoj tehnologiji, koja dopušta ulaz po karakteristikama određenog ljudskog dijela tijela.

Vezani članci Prosvjed u Indiji (Foto: AFP) - 1 Tuga u Indiji: Preminula žrtva silovanja koju je grupa muškaraca zapalila na ulici Očevid u Čavlima kod Rijeke (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) - 1 Tragedija kod Rijeke: U obiteljskoj kući pronađena mrtva žena, a u dvorištu odbačena puška

>> FOTO: Lopov 'upao' na obiteljski portret

Takvi sistemi nisu novi na tržištu, ali Yang tvrdi da je njegov nemoguće kopirati jer ne radi na principu lozinki kojima se izravno upravlja senzorima, već ako se senzor ošteti, vlasnik nazove određeni broj na mobitelu i tek tamo utipka lozinku.

Instalirao ga je besplatno u domove 100 žrtava, čime se želi iskupiti za svoje prijašnje grijehe, piše Weird Asia News. 'Osjećam se bolje kada pomognem ljudima da poboljšam sigurnost njihovih domova', pojasnio je.