Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svake godine čak 15 milijuna djevojaka mlađih od 18 godina ulazi u brak.


Ako je za vjerovati podatku koji smo pronašli na stranici Girls Not Brides, svake godine 15 milijuna djevojaka mlađih od 18 godina ulazi u brak.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj) Maloljetnici divljali po Zadru: Provalili u trgovinu i dva broda pa signalnom raketom zapalili automobil Liam Hemsworth i Miley Cyrus (Foto: Getty Images) Prvi put u javnosti poslije tajnog vjenčanja: Nakon 3 godine odvojenosti odlučili su da su ipak jedno za drugo

Jedan takav sličan podatak zaprepastio je i slavnog YouTubera Cobyja Persina, koji se odlučio uvjeriti na vlastite oči što o tome misli moderno američko društvo, preciznije, građani New Yorka.

Trajali su koliko i utrka na 100 metara: Mladenci se posvađali tek što su sišli s oltara

Persin je zato u ime društvenog eksperimenta na ulice izveo dvoje glumaca u dobi od 12 i 65 godina, te ih je zamolio da poziraju kao novopečeni bračni par. 

Ono što je Persin okupljenim ljudima prešutio jest zanimljiv podatak koji kaže da curice u američkoj saveznoj državi Massachusetts i danas mogu ući u brak kao dvanaestogodišnjakinje ukoliko roditelji ili sud daju pristanak, odnosno da ja ta granica tek nešto viša u New Hampshireu (13 godina) i Teksasu (14 godina).