Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Iglu selo'

Biste li proveli odmor u ovim luksuznim igluima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li se ikada pitali kako bi bilo živjeti u igluu? Zahvaljujući 'Iglu selu' u jednom nacionalnom parku na sjeveru Finske, sad imate priliku to i doznati.

Ovo hotelsko naselje nalazi se u Nacionalnom parku Urho Kekkonen i posljednjih je godina postalo jedna od najromantičnijih destinacija na svijetu. Parovi imaju tri opcije - mogu odsjesti u brvnarama, snježnim igluima ili staklenim igluima.

Pročitajte i ovo Alexander Stubb - 4 Alexander Stubb Selfie-predsjednik: Pet stvari koje bi bilo dobro znati o novom šefu friške NATO članice Donald Trump Novo proširanje? Finski predsjednik nije zabrinut zbog Trumpovih izjava: "Fokusirani smo na pristupanje NATO-u"

Vanjska temperatura u ovo doba godine ide i do -30, a temperatura u snježnim igluima, koji mogu primiti i do 5 osoba, uglavnom je između -3 i -6 stupnjeva Celzija. No, svaki od ovih iglua u sebi ima sve što je potrebno da vam ne bi bilo hladno i da se osjećate sigurno - vreće za spavanje, deke, vunene čarape, kape...

Ako pak želite iskusiti spavanje u igluu, ali baš i ne volite hladnoću, onda je za vas stakleni iglu. Napravljeni su od posebnih, termičkih vrsta stakla pa je unutarnja temperatura uglavnom ugodnih 15 stupnjeva. Staklo se nikada ne smrzne pa je u ovim igluima moguće i gledanje prekrasne prirode dok primjerice, ležite u toplom krevetu. Stakleni iglui imaju i luksuzne kupaonice, a mogu primiti maksimalno dvije osobe.

Oni koji ipak više vole privatnost i toplinu odlučit će se za brvnaru. Svaka ima svoj WC, tuš, kuhinjicu, saunu i kamin.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene