Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrdo kuhana jaja u dječjem urinu specijalitet su kojim Kina želi osvojiti svijet.


Jaja kuhana u dječjem urinu poslastica su u istočnoj kineskoj provinciji Zhejiang već tisućama godina. Kuhari i provincijski čelnici sad svoj specijalitet žele donijeti na tanjure diljem svijeta.

Vezani članci Pokušali kuhati - 13 Neki su u izolaciji pokušali kuhati prvi put u životu, a ovo su posljedice Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Stanovnici Banovine uskoro bi mogli ostati bez toplih obroka, vrijedni kuhari ostali bez potpore: "Više nemamo uvjete za rad"

'Urin sakupljamo po lokalnim školama. Djeca mokre u kante i svaki dan imamo svježu mokraću. Najbolja je ona od dječaka mlađih od deset godina', rekao je kuhar Lu Ming.

>> Indijci proizvode 'colu' od kravlje mokraće

Jaja se kuhaju s ljuskom, a kada su gotova, ljuska se skine i tako onda stoje jedan dan i noć prije nego se mogu jesti, piše britanski Metro. 'Jaja su zdrava i ukusna. Ako ste pospani, mogu vam poboljšati koncentraciju. Zaustavljaju i vrućicu. Sad smo ih počeli izvoziti i to na veliko, jer želimo da ljudi izvan Kine počnu cijeniti našu kuhinju', dodao je kuhar.