Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreću u osvajanje tanjura diljem svijeta

'Biser' kineske kuhinje: Jaja kuhana u dječjem urinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrdo kuhana jaja u dječjem urinu specijalitet su kojim Kina želi osvojiti svijet.

Jaja kuhana u dječjem urinu poslastica su u istočnoj kineskoj provinciji Zhejiang već tisućama godina. Kuhari i provincijski čelnici sad svoj specijalitet žele donijeti na tanjure diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u luksuznom hotelu Slavni kuhar dobio otkaz zbog ponižavanja: Pomoćnika tjerao da satima sjedi gol s jabukom u ustima i mrkvom u anusu Nestašica jaja u Rusiji Visoka inflacija Velika nestašica osnovne namirnice u Rusiji: Uvedena ograničenja na kupovinu, police su potpuno prazne

'Urin sakupljamo po lokalnim školama. Djeca mokre u kante i svaki dan imamo svježu mokraću. Najbolja je ona od dječaka mlađih od deset godina', rekao je kuhar Lu Ming.

>> Indijci proizvode 'colu' od kravlje mokraće

Jaja se kuhaju s ljuskom, a kada su gotova, ljuska se skine i tako onda stoje jedan dan i noć prije nego se mogu jesti, piše britanski Metro. 'Jaja su zdrava i ukusna. Ako ste pospani, mogu vam poboljšati koncentraciju. Zaustavljaju i vrućicu. Sad smo ih počeli izvoziti i to na veliko, jer želimo da ljudi izvan Kine počnu cijeniti našu kuhinju', dodao je kuhar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene