Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba je konzumirati

Ovo je biljka koja može začiniti vašu hranu - ali i pomoći zdravlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Menta može začiniti vaš život, kada je riječ hrani, ali i zdravlju, tvrde stručnjaci njemačke službe za analizu i informacije o hrani, ishrani i poljoprivredi.

Paprena metvica svim vrstama namirnica daje svježu aromu bez obzira na to dodaje li se u osvježavajuća pića, deserte ili ukusna jela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opskrba nije ugrožena S tržišta se povlači serija lijekova: HALMED objavio zašto Ilustracija Odluka HZZO-a Odlične vijesti za sve šećeraše: Nakon inicijative udruge, ukinuta doplata za važan lijek

Eterična ulja metvicu čine posebno učinkovitom, njezino lišće sadrži puno eucalyptola i mentola.

Ulje ublažava grčeve u želucu, utječe na smanjenje glavobolje te uklanja probavne smetnje.

No previše paprene metvice može imati loš utjecaj na organizam. Velika količina eucalyptola ne utječe dobro na sluznicu želuca. Više od tri šalice čaja od mente dnevno, prevelika je količina za organizam, tvrde stručnjaci.

Cijena kuće pala za pola zbog samo jedne biljke!

Upotreba paprene i zelene metvice raširena je. Svjež okus listića mente dobro ide uz salate, povrće, janjetinu, mljeveno meso, krumpir, bobičasto voće, čokoladu i deserte od mliječnih proizvoda. Stručnjaci podsjećaju da svježe lišće mente brzo gubi aromu zbog čega se jelima dodaje nakon, a ne za vrijeme kuhanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene