Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prešla 1.450 kilometara

Belgija: Starica željela autom u Bruxelles, GPS je usmjerio u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna gospođa iz belgijske provincije Hainault uz pomoć GPS-a željela je stići u Bruxelles, a umjesto toga završila je u Zagrebu.

'Nisam razmišljala, samo sam držala nogu na gasu', rekla je 67-godišnja Sabine Moureau koja je svoje putovanje započela ujutro u Erquelinnesu. A automobilom je krenula po svog prijatelja u Bruxelles, prenosi Flanders News.

Pročitajte i ovo Karla Trstenjak i Luka Juroš - 1 Više sati u predškoli Pročelnik Juroš o uvođenju male škole u metropoli: "Pozdravljamo, ali ovo trenutno nije izvedivo ni u Zagrebu, ni u Hrvatskoj" Prvi maj na Maksimiru Na Maksimiru Zagrepčanima tradicionalno za Prvi maj grah i nastup Gibonnija

Inače je to putovanje koje traje svega sat vremena, ali ovoga puta, Sabine je putovala mnogo duže. Naime, prešla je 1.450 kilometara.

'Upalila sam GPS i upisala adresu te sam počela voziti. GPS mi se činio pomalo neobičan, kada me poslao na nekoliko zaobilaznih putova i tu je vjerojatno sve krenulo po zlu. Vidjela sam mnogo različitih znakova. Prvo na Francuskom, a kasnije na Njemačkom, ali nastavila sam voziti', ispričala je ova 67-godišnjakinja.

>> Naivni turisti vjerovali GPS-u pa završili - u moru!

Ništa joj nije bilo posebno neobično ni kada je morala dva puta natočiti rezervoar s gorivom, ali i odspavati nekoliko sati. Napominje kako ni u jednom trenutku nije pomislila da je na pogrešnom putu.

'Tek kad sam stigla u Zagreb shvatila sam da više nisam u Belgiji', rekla je Sabine. U međuvremenu, prijatelj se snašao za prijevoz i stigao u njezin stan prije nje. Gdje je majka, pitao se i njezin sin. Ona se kući vratila tek nakon dva dana. Sin ju je potom natjerao da obeća kako se više nikada neće osloniti na GPS.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene