Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zauvijek povezani

Beba spašava trogodišnjeg brata od leukemije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matične stanice uzete iz pupčane vrpce malenog Samuela mogle bi spasiti život njegovom trogodišnjem bratu kojemu je dijagnosticirana leukemija.

Trogodišnjem Nathanu dijagnosticirana je akutna limfoblastna leukemija, te postoji mogućnost da će mu biti potrebno presađivanje matičnih stanica ukoliko mu se stanje pogorša, piše Daily Mail. Matične stanice uzete iz pupčane vrpce Nathanovog malenog brata Samuela pokazale su se kompatibilnima, te se roditelji, Melanie i Michael, nadaju se da će pomoći u ozdravljenju njihova trogodišnjeg dječačića.

Pročitajte i ovo Hrvatska vojska Hrvatska vojska Dok je jedni izbjegavaju, drugi uživaju: "Od malena me zanimala vojska, taj neki adrenalin" Mila Rončević vraća se kući - 4 izvješće zaklade Otac djevojčice koja nas je sve ganula zbog svoje hrabrosti: "Mila je dobro, Bogu i ljudima hvala"

'Kad su nam rekli da Nathan ima leukemiju slomilo mi se srce', rekla je Melanie. 'Njemu je sada dobro, ali postoji mogućnost da mu se stanje u budućnosti pogorša. Ta mogućnost jest mala, ali kad smo saznali da bi mu matične stanice iz Samuelove pupčane vrpce mogle pomoći, odlučili smo to napraviti bez razmišljanja', natavlja 37-godišnja majka koja uz Nathana i Samuela ima još dvoje djece.

Nathanu je leukemija dijagnosticirana 2010. godine nakon što je njegova majka zamijetila osip po rukama i nogama. U bolnici su obavili sve potrebne pretrage čiji su nalazi ukazivali na akutnu limfoblastnu leukemiju. Nathanovo se stanje poboljšava, no preostalo mu je još 19 mjeseci kemoterapije u dječjoj bolnici u Newcastleu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene