Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Postoji mogućnost da će ipak obitelj biti ta kojoj će pripasti pravo na zadnji smijeh u ovoj neobičnoj priči.


Neimenovana 85-godišnja Austrijanka, koja je nedavno umrla u staračkom domu, svoje posljednje sate na ovom svijetu je provela tako što je predano na sitne komadiće sjeckala 1,1 milijun eura samo zato da obitelji od nje, kako bi se to kod nas u nekim krajevima reklo, ostane jedino friška figa. 

Vezani članci Kovanice eura - 4 Što biste voljeli vidjeti na euru? Osniva se povjerenstvo za izgled hrvatske kovanice eura, istražili smo koji nacionalni motiv predlažu građani Čegrtuša ''Osjećali smo se kao taoci u vlastitom domu'': Na pragu ih dočekala čegrtuša i zapriječila im prolaz

Državni tužitelj Erich Habitzl je za lokalne medije potvrdio tu neobičnu informaciju, pa dodao da je gospođa izrezala 950.000 eura u gotovini, odnosno da je uništila i ono što je preostalo na štednim knjižicama.

BAKA S ENERGIJOM MLADE ŽENE Ima 100 godina i svaki dan odlazi na posao

Čime joj se obitelj zamjerila nigdje nije rečeno, ali ima ova priča i svoj nastavak iz kojeg ćemo tek doznati kome je pripalo pravo da se zadnji smije.

Pazite sad, u slučaj se umiješala u i Austrijska narodna banka (OeNB), koja je obećala nasljednicima da će zamijeniti sve nasjeckane novčanice ukoliko donesu komadiće stradale pod bakinim škarama i dokažu da je sav taj novac doista bio njezin. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook