Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki nogometaš

Kakav rekord: Bacio papirnati avion 70 metara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Igrač američkog nogometa oborio je svjetski rekord u bacanju papirnatih aviona u dalj. Novi rekord iznosi gotovo 70 metara.

Joe Ayoob, 27-godišnjak, papirnati je avion bacio 69,14 metara te za nešto više od šest metara oborio stari rekord, prenosi orange.co.uk. Za izradu aviona koristio je običan list papira formata A4 te jednu malu traku samoljepive vrpce.

Pročitajte i ovo Tomislav Lubenjak krenuo u obaranje Guinnessova rekorda (Foto: Dnevnik.hr) Progurao 106,9 kilometara Tomislav ušao u Guinnessovu knjigu rekorda: "Glava je htjela još, ali tijelo nije dalo. Imam previše žuljeva, strah me skinuti tenisice" Trening Sebastiana Mendikovića (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatski uspjesi Mala zemlja za velike rekorde: Tko su Hrvati koji su ušli u čuvenu Guinessovu knjigu?

>> Pet načina kako da napravite savršeni zrakoplov od papira

Na video snimci se vidi kako se njegov avion uzdiže visoko u hangaru, da bi onda jednako naglo ponirao prema tlu. No ipak, avion je prije tla ispravio putanju i odlebdio do novog rekorda.

Rekord je srušen na događaju organiziranom u hangaru vojne baze McCallean, pored Sacramenta u Kaliforniji, a Ayoob je novi ponosni vlasnik Guinnessovog rekorda.

'odrastao sam praveći papirnate avione. Znao sam ih izrađivati i bacati čitavim putem od škole do kuće. Neki ljudi se možda pitaju, pa oko čega je tolika frka? To je samo papirnati avion. No, oborio sam svjetski rekord', zaključio je Ayoob.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene