Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad imaš viška novca...

Australski milijarder želi izgraditi repliku slavnog Titanika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski tajkun želi izgraditi repliku popularnog Titanika, a sve će prezentirati javnosti na gala večeri koja će se u prosincu održati u New Yorku.

Clive Palmer , milijarder iz Australije najavio je planove za izgradnju Titanika II. – broda za krstarenje koji će biti istih dimenzija kao i njegov prethodnik. Održat će gala večeru u New Yorku na kojoj će ga predstaviti, a pomoći će mu Caroline, kći Johna F. Kennedyja, piše Daily Mail.

>> Najuvjerljivija replika Titanica ikad!

'Jedva čekam večeru, bit će to dobra prilika da svijet vidi kakav smo briljantan brod napravili', rekao je Palmer čiji bi brod trebao 2016. godine isploviti iz Šangaja. Brod će biti dug 269 metara, baš kao i prethodni Titanik. No, bit će malo širi i čak 20.000 tona teži. Dizajn bi trebao biti gotovo identičan kao kod prethodnog Titanika, ali s kvalitetnijim sigurnosnim rješenjima. Brod će moći primiti čak 3.600 ljudi, a gradnja takvog broda će Palmera stajati vtroglavih tri milijarde kuna.

Iako je isplovljavanje zakazano tek za 2016. godinu, za prvo se putovanje od Šangaja do New Yorka prijavilo 20.000 ljudi, a Titanic bi inače trebao putovati na redovitoj liniji od Europe do SAD-a. Inače, Palmer je svoje bogatstvo izgradio na nekretinima, a prema BEW magazinu, riječ je o petom najbogatijem čovjeku u Australiji čije se bogatstvo procjenjuje na 5 milijardi australskih dolara.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene