Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neobičan prizor s mise izazvao je podijeljene reakcije javnosti.


Brojni se svećenici trude na razne načine približiti Kristov nauk ljudima, pa je tako ovih dana i jedan poljski Božji sluga tijekom mise poveo pjesmu kao da se nalazi na stadionu. 

Vezani članci Ilustracija Djevojčicu (14) silovao ujak, liječnici je izbacili iz bolnice kad je došla na pobačaj: "Odlazite. Nije naša briga" Pronađeno staro židovsko blago - 1 Sakrili ga od nacista: Prilikom renovacije kuće slučajno pronađeno zakopano blago

Neimenovani je muškarac u tu svrhu iskoristio Guantanameru, čuvenu kubansku pjesmu koju su prilagodili brojni nogometni navijači diljem svijeta, što je u tamošnjoj javnosti izazvalo podijeljene reakcije.

I dok su jedni svećenikovu gestu pohvalili i usvojili stihove koje je preveo u "Krist će vladati uvijek i posvuda", drugi su ga zasuli kritikama, među njima i otac Wojciech Pelka iz Krakowa, koji je istaknuo da se takvo što nije smjelo dogoditi.

Prema njegovom mišljenju, stadionsko se navijanje ne bi smjelo miješati s bogoslužjem, a iznenadili su ga i muškarci s mačevima koji su okružili oltar.

Poljski mediji nisu naveli gdje je točno prizor zabilježen, odnosno jesu li okupljeni ljudi inače pripadnici neke tamošnje navijačke skupine, ali su zato na portalu Neewsweek istaknuli da su i ranije u toj državi nogometni fanovi organizirano odlazili u crkve. 

U to su ime podsjetili da je lani preko pet tisuća poljskih nogometnih navijača posjetilo samostan u Jasnoj Gori te da su tamošnju crkvu ukrasili transparentima svojih skupina, pa čak i priredili veliku bakljadu. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju