Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reflektivna duga

Amater uslikao rijedak nebeski fenomen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotograf amater uspio je snimiti uistinu rijetku pojavu, dugu i njezinu refleksiju malo pomaknutu u stranu.

Phil Thompson, 57-godišnjak fotografiju je napravio pored poluotoka Bellarine u australskoj državi Victoriji. Ne samo da se duga reflektirala na površini mora, već se napravila i još jedna duga, koja se iz mora uzdizala malo odmaknuta od originalne duge.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Ilustracija El Nino Gore kuće oko Melbournea, stradala je stoka, više od 2000 ljudi raseljeno, vlasti poručile: "Zabrinuti smo"

Refleksivne duge nastaju kad se sunčeva svjetlost odbija od vodene površine pa tek onda od kapljica kiše u zraku. Postoji i obrnuta reflektivna duga, koja nastaje tako da se zrake prvo odbijaju od kapljica te onda od površine vode, tako da su na njoj zapravo vidljive dvije duge istovremeno, prenosi Daily Mail.

Uvjeti za dugu na slici moraju biti savršeni, odnosno mora biti mirno more te kišna zavjesa mora biti dovoljno blizu mirnim vodama. To daje poseban značaj Thompsonovoj amaterskoj fotografiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene