Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U 73. godini života Japanka Tamae Watanabe postala je najstarija žena koja se popela na Mount Everest, najvišu planinu na svijetu.


Vremešna Watanabe oborila je taj rekord, koji je prije nje držala - ona sama, proteklog vikenda, odnosno u subotu. Watanabe se prvi put na Mount Everest popela u 63 godini života, odnosno 2002. godine, a otad nitko nije uspio srušiti njezin rekord, prenosi Huffington Post.

Vezani članci Slika nije dostupna Šestero mrtvih u lavini na Mount Everestu Slika nije dostupna Uzbudljiv i potpuno neočekivan rezultat DNK analize JETIJEVIH dlaka

Mount Everest nalazi se na 8.850 metara nadmorske visine, a Watanabe i njezin tim na putu su prema podnožju. Pratilo ih je povoljno vrijeme do vrha, a takvo je ostalo i na putu prema dolje.

Uz planinarski tim 73-godišnje Watanabe, nekoliko timova je proteklog petka i subote stiglo na najviši vrhunac na Zemlji. Stručnjaci tvrde kako je svibanj najbolji mjesec za osvajanje Mount Everesta, zbog povoljnih vremenskih uvjeta.

Watanabe ipak ne drži rekord za najstarijeg čovjeka koji se ikad popeo na Mount Everest, već je taj rekord u vlasništvu Nepalca Mina Bahadura Sherchana, koji se u dobi od 76 godina popeo na taj planinski vrh, 2008. godine.