Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tajni kod za otmicu, crna kutija je uništiva, ne pijte vodu u avionu - samo su neke od stvari koje većina nije znala o putovanju zrakoplovom.


Možda mislite da znate sve o putovanju avionom, ali postoje stvari koje ni veoma česti korisnici zračnih usluga ne znaju, piše Independent.

1. Piloti jedu različitu hranu

Vezani članci Iz tla uz samu kuću izvire voda Uz kuću u Petrinji mu izvire voda: "Ovo se nikada nije dogodilo, bojim se samo što je ispod" Slika nije dostupna POKAZALA ANALIZA CRNE KUTIJE 'Ruski zrakoplov srušio se nakon eksplozije'

Dok su vama poslužili pladanj jedva jestive hrane, pilot je dobio posebno napravljen obrok kako bi se osiguralo da se ne razboli

2. Mala crna kutija nije neuništiva

Unatoč svemu što vas uvjeravaju u filmovima, crna kutija može biti uništena tijekom ekstremnog pritiska i požara, baš kao i većina materijala koje je napravio čovjek.

Ideja dječaka oduševila stručnjaka za avionske nesreće

3. Postoji tajni kod za otmicu

Ako avion sleti nakon što je otet, piloti će ostaviti zakrilca podignuta (ona koja se koriste da bi se usporio avion prilikom slijetanja), to je znak da se u avionu događa nešto što e ne bi trebalo događati.

4. Onesvijestit ćete se ako ne budete koristili masku za kisik

Ako kabina izgubi kisik na određenoj visini, onesvijestit ćete se za 15 do 30 sekundi ako ne stavite masku za kisik.

5. Ne pijte vodu na avionu ukoliko nije flaširana

Ukoliko voda nije flaširana, najbolje je da je ne pijete. Sva je voda na avionu tretirana kemikalijama kako bi se osiguralo da u njoj nema bakterija. To se također odnosi na kavu i čaj.

6. Ne postoji nešto što se zove kašnjenje zbog kontrole zračnog prometa

Većina zračnih luka imat će avion koji slijeće ili uzlijeće, u prosjeku svake minute, što znači da češće nema mjesta za avione koji se tek približavaju zračnoj luci.

7. Većina pilota u zračnom prometu zarađuje puno novca

Velike kompanije zračnog prometa u prosjeku svoje pilote plaćaju 97.000 dolara godišnje (oko 700.000 kuna).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook