#vjerujusebe
#vjerujusebe

Svi smo doživjeli one trenutke slijepe panike kad prekopavamo po džepovima i užurbano otvaramo sve pretince novčanika dok ne dođe do trenutka olakšanja – kartica je tu!


Dokaz da ne moramo rekonstruirati svoj dan kako bismo se uvjerili gdje smo je zametnuli ili zaboravili.

Negdje između mobitela, osobnih isprava i ključeva od stana ili automobila svoje mjesto na popisu stvari od kojih se nikako ne želite razdvojiti zauzima kartica tekućeg računa. Zato je Erste banka ove godine – kao prva u ovom dijelu Europe - u svoju mrežu bankomata uvela one na kojima podižete novac bez ispuštanja kartice iz ruke. Prisloni karticu, unesi PIN, uzmi novac. Tako brzo i jednostavno. Na više od 250 bankomata diljem zemlje, obilježenih prepoznatljivim znakom. A usto je i sigurnije jer uključuju novu tehnologiju koja pruža dodatnu sigurnost podataka te sprečava zadržavanje kartice u bankomatu.

Svakom transakcijom na beskontaktnom bankomatu štedite, u usporedbi s klasičnim, 14 sekundi. Ne čini vam se mnogo?

„Imamo li u vidu da klijent u prosjeku izvrši 50 transakcija na bankomatu godišnje, dolazimo do ušteđenih 700 sekundi odnosno 11,66 minuta“, kaže nam Melita Olanović, direktorica Direkcije kartičnog poslovanja i mobilnog plaćanja u Erste banci.

U tom vremenu možete zavezati 175 vezica na cipelama, tri puta poslušati omiljenu pjesmu ili samo 11 dodatnih minuta godišnje grliti osobu od koje se također nerado razdvajate. Bolje utrošeno vrijeme, zar ne?

„Od prve instalacije u ožujku na beskontaktnim bankomatima izvršeno je gotovo 200.000 transakcija. To znači da smo svojim klijentima uštedjeli 2.800.000 sekundi. Gotovo 47.000 minuta. 777 sati. 32 dana.“
Vaše je vrijeme dragocjeno. Odaberite bankomat koji to zna.

#vjerujusebe