Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljive činjenice

10 stvari koje niste znali o erekciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve što niste znali o erekciji, a moglo bi vam biti od koristi.

1. Postoje različite vrste erekcija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijapizam Zbog ozljede na biciklu imao erekciju punih 5 TJEDANA Slika nije dostupna Ne želi liječničku pomoć Zbog tetovaže na penisu ima trajnu erekciju

Točnije, postoje tri vrste erekcija - refleksogenična koja nastaje uslijed tjelesnog kontakta, zatim psihogenična koja nastaje uslijed fantazije ili audiovizualne stimulacije te noćna erekcija. Do psihogenične i noćne često dolazi nesvjesno.

2. Cigarete i alkohol nisu prijatelj erekcije

Istraživanja su pokazala da mlađi muškarci koji pati od erektilne disfunkcije taj poremećaj mogu zahvaliti konzumaciji alkohola i cigareta.

3. Oralni seks čini penis većim

Vjerovali ili ne jedna se studija bavila mjerenjem erekcije nastale oralnim seksom i erekcije kojoj nije prethodio oralni seks. Muškarcima koji su prije mjerenja imali oralni seks erekcija je bila jača od onih kojima je mjereno 'na suho'.

4. Više sna = bolja erekcija

Poznato je da kvalitetan san utječe na zdravu seksualnu želju, no jeste li znali da se zbog nedostatka sna može poremetiti ciklus erekcija koje se događaju tijekom noći?

5. Privatnost je vrlo bitna

Iako mnogi maštaju o brzinskom seksu u WC-u kafića, liftu ili nekom drugom nezgodnom mjestu, istina je da privatnost znatno utječe na erekciju. Ako muškarac živi s većim brojem cimera, s roditeljima ili on i partnerica imaju punu kuću djece, teže će postići erekciju.

VIDEO Stavio zaručnički prsten na penis, ali nije računao na erekciju!

6. Zakrivljenost je normalna

Ako tijekom erekcije dolazi do zakrivljenosti penisa - ne brinite, to je sasvim normalno. No, izaziva li ta zakrivljenost bol ili tjelesnu nelagodu, bolje posjetite urologa.

7. Masturbacija čini razliku

Kada muškarac ne masturbira po nekoliko dana dolazi do jačeg protoka krvi kroz penis pri sljedećoj stimulaciji što znači i jaču erekciju.

8. Veličina je bitna

Ali ne misli se pod ovime na veličinu penisa već na veličinu muškarčeva tijela. Pretili muškarci imaju znatno manju razinu testosterona zbog čega će i njihova izvedba u krevetu biti lošija.

9. Kondomi zaista mogu smetati

Neki muškarci imaju probleme s erekcijom vezane uz korištenje kondoma zbog čega im treba više vremena i stimulacije da postignu zadovoljavajuću erekciju, a ponekad se događa i da im zbog kondoma splasne 'oduševljenje'.

10. Erekcije mogu biti neugodne

Osim što im erekcija može izazvati neugodu, velik broj muškaraca nezadovoljan je i njihovim trajanjem, a često nemaju ni kontrolu nad erekcijom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene