Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za male i velike

Zabava za sve uzraste: Svečana premijera omiljenog crtanog filma Profesor Baltazar

Profesor Baltazar se vraća!
Profesor Baltazar se vraća! Foto: PR
Najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma, koji se emitirao od 1969. do 1978. godine, ponovo se vraća u punom sjaju, a sada ga imate priliku vidjeti i vi!

Hrvatska animirana serija Profesor Baltazar nastala je kao svojevrsni odgovor na nasilne američke filmove, a ulaskom u pedesete simpatični znanstvenik zaključio je da je vrijeme za povratak.
Baltazar je napravio sve što se napraviti dalo, snimio je 59 epizoda kratkih crtanih filmova koji su se prikazivali na televiziji, odradio predstave, slikovnice, pa čak i ima svoju ambulantu u Dječjoj bolnici u Klaićevoj, te se pojavljuje i na poštanskim markama, no preostala mu je samo jedna stvar. Uskoro će svjetlo dana ugledati i prvi, nikad viđeni kratkometražni animirani film Profesor Baltazar.

Pročitajte i ovo Premijera filma Kumek o Milanu Bandiću - 1 Dočekao ga na ulazu Juričan o dolasku Bandića na premijeru Kumeka: "Žao mi je što niste vidjeli taj antologijski ulaz, mislio sam da će se taj djedica srušiti, bio sam potresen" Slika nije dostupna Profesor opet kemija! Baltazar se vraća i to kao dječji ambasador!

Profesor Baltazar se vraća! Baltazar program Foto: Baltazar program


Veliko je to iznenađenje za sve one koji su otkačenog i dobroćudnog lika Baltazara obožavali, no i za one koji će se njime oduševiti na prvi pogled.
Producentska kuća Ultra link donosi nam novu priču čiju tematiku jedva čekamo otkriti, a na filmu su radili Boris Kolar, originalni autor i redatelj, scenarist Dino Krpan, glavni animator Siniša Mataić, kompozitor Vjeran Šalamon te Krešimir Mikić kao narator.

Svečana premijera održat će se u Zagrebu, u subotu 21. 9. u 19:30, u Glazbenom paviljonu na Trgu Nikole Šubića Zrinskog te je projekcija otvorena za javnost.

Film je sufinanciran sredstvima državne potpore koja dodjeljuje Hrvatski audiovizualni centar.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene