Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Prava zima je još uvijek s nama: Temperature će ići do -10, ali će i dalje biti sunčano

U srijedu je za cijeli Jadran vrijedio crveni Meteoalarm zbog olujne i orkanske bure. Dobra je vijest što vremenska prognoza pokazuje da će u četvrtak bura malo oslabjeti, pa će se stupanj najveće opasnosti zadržati samo za područje podno Velebita.

U četvrtak ujutro posvuda će prevladavati vedro vrijeme. Na Jadranu biti umjerene i jake bure, podno Velebita i s olujnim udarima. U unutrašnjosti će vjetar uglavnom biti slab. Vremenska prognoza pokazuje da će najniža jutarnja temperatura zraka iznositi od -10 do -5, a na Jadranu od nula do pet Celzijevih stupnjeva.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj prevladavati sunčano vrijeme. Povremeno će biti umjerene naoblake, osobito poslijepodne. Vjetar će većinom biti slab, a poslijepodnevna temperatura iznosit će oko tri ili četiri stupnja.

Sunčano vrijeme prevladavat će i u istočnoj Hrvatskoj. Također će biti povremene umjerene naoblake, osobito prema večeri i u noći na petak. Vjetar će većinom biti slab, a najviša dnevna temperatura iznosit će od jedan do dva stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjeveru Jadrana vrijeme će biti pretežno sunčano. U gorju će ponegdje puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Bura će prema večeri slabjeti, a duž obale Istre i prema otvorenom moru vjetar će okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura u gorskom području iznosit će od nula do dva, a na Jadranu od osam do 11 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti pretežno sunčano uz umjerenu i jaku buru koja će prema večeri oslabjeti, a prema otvorenom moru okretati na sjeverac i sjeverozapadnjak. Poslijepodne će temperatura iznositi od sedam do 12 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Umirovljenici Male mirovine Poskupljuju domovi za starije, a s time dolaze i novi problemi: "Lani smo zabilježili smo valjda najveći rast ilegalnog smještaja u Hrvatskoj"

Pročitajte i ovo Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja ČEKAJU SE MJERE VLADE Ministar Ćorić za Dnevnik Nove TV o velikom poskupljenju struje i plina: "Osobno vidim mogućnost umanjenja ovog udara..."

U kopnenim će krajevima do kraja tjedna prevladavati sunčano vrijeme. Tijekom vikenda je ujutro mjestimice moguća magla, a temperatura se neće previše mijenjati.

Na moru će vrijeme tijekom narednih dana biti pretežno sunčano, lokalno uz umjerenu buru i sjeverozapadnjak. U nedjelju će vjetar većinom biti slab, a temperatura se također neće mnogo mijenjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene