Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Meteorolog otkriva kada bi i gdje moglo biti jačih pljuskova i grmljavine

Ljeto je u punom zamahu. Četvrtak je bio peti dan zaredom s temperaturom iznad 33, a u nekim mjestima raste i do 35-36. U petak je prvi dan srpnja, najsunčanijeg i najtoplijeg mjeseca u Hrvatskoj, u kojem su kiša i pljuskovi obično rjeđa pojava nego u lipnju. Prema dugoročnim prognozama, očekuje se da će tako biti i ove godine.

U petak prijepodne vrijeme će biti sunčano, u mnogim krajevima i vedro. Puhat će slab vjetar, na moru jugo, a na kopnu jugozapadnjak. Najniža noćna temperatura u gorju će iznositi oko 15, u unutrašnjosti 20, a na obali 25 stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku, i vrlo vruće. Bit će toplije nego u četvrtak s temperaturama od 35 do 37 stupnjeva. Puhat će slab jugozapadnjak. Navečer će vrijeme biti nestabilnije pa će lokalno biti jačih pljuskova i grmljavine. Najvjerojatniji su na sjeveru, u Međimurju i Zagorju i to nakon 20 sati. Tad će zapuhati i jak sjeverac koji će se proširiti na cijelo ovo područje.

Na istoku Hrvatske bit će sunčano i vrlo vruće uz temperature od oko 35 stupnjeva sa slabim jugoistočnim vjetrom. Kasno navečer, iza 22 sata, zapuhat će umjeren do jak sjeverac i moguć je poneki pljusak duž Podravine.

Na Kvarneru, u Istri te u gorju bit će sunčano i vruće, povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab južni i jugozapadni vjetar, a tek u subotu rano ujutro bura. Temperatura će na obali iznositi oko 32, a u gorju oko 30 stupnjeva.

Pretežno vedro bit će u Dalmaciji, gdje će samo povremeno biti malo oblaka. Puhat će slab do umjeren maestral, a temperatura će biti od 32 na jugu do 36 u unutrašnjosti.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović na samitu NATO-a POSLAO UPOZORENJE Milanović pred šefovima država članica NATO-a: "Destabilizacija BiH imat će ozbiljne implikacije za širu regiju i NATO..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kazna zatvora i do tri godine Žena (69) lažno dojavljivala o postavljenim bombama. Policija objavila upozorenje: "To nije bezazleno"

Temperatura mora uglavnom iznosi između 26 i 28 stupnjeva, rekao je u Dnevniku Nove TV meteorolog Nikola Vikić-Topić. Tek će od nedjelje biti malo hladnije zbog bure koja stiže za vikend. UV indeks u petak će u cijeloj zemlji biti vrlo visok. Neće biti puno oblaka, pa treba paziti na jako sunčevo zračenje.

I idućih će dana na kopnu biti sunčano, s tim da u subotu ujutro lokalno može pasti malo kiše. Za vikend će biti malo manje vruće, a onda u ponedjeljak opet prilično vruće.

Na obali će tijekom narednih dana biti vedro i vrlo vruće. Temperatura će iznositi oko 35 stupnjeva, a osobito će teške biti tople noći, s temperaturom 25 i višom. U subotu će zapuhati umjerena i jaka bura, u nedjelju će slabjeti, a od ponedjeljka će opet puhati maestral.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene