Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna, ali i kada bi nam mogli zatrebati - kišobrani

Pred nama je nekoliko ugodnih toplih dana, a polako već ulazimo i u topli dio godine, kad srednja dnevna temperatura postaje viša od srednje godišnje. Ovaj tjedan mnogi krajevi mjerit će dvadesetak stupnjeva, a tijekom vikend će biti kiše. Sljedeći tjedan ponovno očekujemo toplo i ugodno vrijeme.

U srijedu ujutro će vrijeme biti sunčano ili većinom sunčano. Vjetar će u početku dana biti slab, a potom će na moru zapuhati umjereno jugo. Temperatura će iznositi od jedan do četiri stupnja u unutrašnjosti, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije oko nule ili malo ispod, dok se na Jadranu očekuje između pet i devet stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj će poslijepodne biti pretežno sunčano, a prema kraju dana će biti više oblaka. Ponegdje će zapuhati umjeren jugozapadnjak uz temperaturu od oko 20 stupnjeva, rekao je meteorolog Darijo Brzoja u Dnevniku Nove TV.

Slično će vrijeme biti i u Slavoniji i Baranji. Tek u noći na četvrtak, uz više oblaka, lokalno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 20 stupnjeva.

I na sjevernom Jadranu i u gorju veći dio dana prevladavat će sunčano vrijeme. Prema kraju dana će se postupno i naoblačiti pa će biti moguće i malo kiše, najvjerojatnije tek navečer i u noći. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak, a temperatura i u gorju i na moru će biti oko 15-16 stupnjeva.

Oblaci će u srijedu prvo stići do Dalmacije pa će poslijepodne, te osobito u noći na četvrtak, mjestimice kišiti. Puhat će umjereno jugo, a temperatura će iznositi oko 17-18 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASPRAVE U TIJEKU Od Uskrsa popuštanje mjera? Na stolu ukidanje COVID potvrda za većinu mjesta, a veseliti bi se mogli i ugostitelji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MJESEC DANA KASNIJE Dnevnik Nove TV doznaje: Izvješće o padu drona na Zagreb svjetlo dana trebalo bi ugledati sljedeći tjedan

Idućih dana u kopnenim će krajevima vrijeme biti promjenjivije, ali toplo i uglavnom bez oborina ili uz tek kap kiše, prije svega u gorju. U subotu nam sa sjeverozapada stiže naoblačenje, potom kiša, a uz kišu onda i zahladnjenje. Osjetno u gorju gdje prolazno može biti i snijega. Od nedjelje će vrijeme opet biti sunčanije, a potom će i temperatura u sljedećem tjednu porasti.

U četvrtak će u Dalmaciji još prijepodne mjestimice biti kiše, potom će u petak duž Jadrana doći do izmjene sunca i oblaka, a novo jače naoblačenje i kiša i ovdje stižu u subotu. Jugo će na sjevernom dijelu Jadrana okrenuti na buru s kojom će osvježiti. Temperatura na moru neće se značajnije mijenjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene