Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi u tjedan dana

Potres usred noći uznemirio susjede: "Prasak pa dva udara, sve je škripalo, ljuljao se luster"

Potres kod Kragujevca
Potres kod Kragujevca Foto: EMSC
Potres jačine 4,2 stupnja po Richeteru pogodio je središnju Srbiju.

Potres magnitude 4,2 stupnja po Richteru pogodio je Srbiju. Zemlja se zatresla oko 04:45 ujutro u četvrtak u Ćovidinu, 50-ak kilometara udaljenom od Kragujevca.

Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara ispod zemljine površine, javlja Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).

Pročitajte i ovo Hitne službe na mjestu pucnjave u Las Vegasu - 2 U Las Vegasu Strava na kampusu: Sveučilišni profesor otvorio paljbu na pauzi za ručak, ubio najmanje tri osobe

"Baš se jako treslo, probudilo me", "Opet prvo prasak pa dva udara. Baš je zaljuljalo", "Tresao mi se krevet", poručili su neki od građana.

"Na višim katovima u Petrovcu je sve škripalo, ljuljao se luster, zveckalo je posuđe... Probudila sam se minutu-dvije da se okrenem u krevetu i fino mi je zdrmao krevet. Vjerojatno smo mi u zgradama malo jače i duže osjetili potres, nego prizemne kuće", rekao je stanovnik Petrovac na Mlavi.

Pročitajte i ovo Napad na Gazu Novi problemi Blokirali milijarde dolara za Ukrajinu i Izrael, jedan glas posebno iznenadio: "Ovo će imati trajne posljedice za 21. stoljeće"

Ovo je već drugi potres koji je pogodio Srbiju u samo tjedan dana. U nedjelju 3. prosinca epicentar je također bio 50-ak kilometara od Kragujevca, a prema dostupnim informacijama nema veće štete ni stradalih. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene