Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA PROMJENA

VIDEO Jako grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu: Upaljeni meteoalarmi, čini se da se opraštamo od ljeta

Pljusak praćen grmljavinom pogodio je u četvrtak poslijepodne glavni grad Hrvatske.

Kako su meteorolozi već najavili, ovih se dana opraštamo od ljeta, a da je to točno, pokazalo se već u četvrtak rano poslijepodne, kada je Zagreb pogodilo nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom. Meteorolozi su, podsjetimo, najavili pogoršanje vremena te upalili žuti meteoalarm.

Od danas su na snazi upozorenja Meteoalarma za cijelu zemlju. Narančasto upozorenje za olujni vjetar, obilnu kišu i grmljavinska nevremena na snazi je za Istru, Kvarner, Gorski kotar i Liku, dok je u ostatku zemlje na snazi žuti alarm.

U četvrtak će naše krajeve zahvatiti promjena vremena, izraženija na moru, ali i u gorju će biti obilnih pljuskova, poneki je moguć i u ostatku unutrašnjosti.

Od petka većinom oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno i obilnim. Još u četvrtak iznadprosječna toplina, poručili su meteorolozi.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Pripremite topliju odjeću: Dramatična promjena vremena pred vratima

Pročitajte i ovo Žuti meteoalarm, četvrtak KRAJ LJETA Pripremite se! Stiže nam osjetno zahlađenje uz obilne oborine: U nekim dijelovima zemlje moguć je i snijeg?

U istočnim predjelima djelomice sunčano, vjetrovito i vrlo toplo, osobito na istoku zemlje, gdje temperatura može dosegnuti 31 stupanj. Više oblaka bit će u drugom dijelu dana, a prema večeri je, ponajprije u zapadnoj Slavoniji, mjestimice moguća kiša. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, prijepodne na udare ponegdje i olujan.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu povremeno kiša te pljuskovi i grmljavina, osobito u gorju te na širem području Rijeke, gdje će biti obilnije oborine, a ponegdje je moguće i olujno nevrijeme.

Bit će vjetrovito uz umjeren i jak, na udare ponegdje i olujan jugozapadnjak. Najviša temperatura od 20 do 24, na Jadranu do 28 stupnjeva.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene