Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Pripremite topliju odjeću: Dramatična promjena vremena pred vratima

Kakvo nas vrijeme očekuje u četvrtak i u sljedećim danima otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Prognostički podaci pokazuju da je pred nama zamjetna promjena vremena. Zbog toga je na Jadranu već zapuhalo jugo, a u unutrašnjosti jugozapadnjak koji će sve više jačati pa će u četvrtak posvuda biti dosta vjetrovito i iznadprosječno toplo. Već u petak očekujemo osjetno hladnije uz obilne oborine pa valja biti na oprezu.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Na današnji dan rodio se znameniti hrvatski znanstvenik: Objavio je jedno od prvih hrvatskih djela o seizmologiji Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna

Glavnu promjenu vremena donose frontalni sustavi iza kojih će sa sjevera Europe pritjecati hladan arktički zrak. Ispred fronti u našu zemlju već je počeo strujati vrlo topao sredozemni zrak.

U noći i ujutro posvuda promjenljivo i vjetrovito te iznadprosječno toplo. Uglavnom na Sjevernom Jadranu i gorskom području te ponegdje u središnjim predjelima povremeno kiša te lokalni pljusak i grmljavina. Bit će vrlo vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren i jak, ponegdje i olujan jugozapadnjak, a u Dalmaciji većinom jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 19 do 23, Celzijeva stupnja. U gorju malo niža.

U središnjoj Hrvatskoj će tijekom dana biti vrlo promjenljivo i vjetrovito, mjestimice s kišom te lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Oborina će biti češća na zapadu, osobito od sredine dana. Puhat će umjeren do jak, na udare ponegdje i olujan jugozapadnjak. Najviša temperatura oko 28 stupnjeva.

Na istoku Hrvatske promjenjivo

U istočnim predjelima djelomice sunčano, vjetrovito i vrlo toplo osobito na istoku zemlje gdje temperatura može dosegnuti 31 stupanj. Više oblaka bit će u drugom dijelu dana, a prema večeri je, ponajprije u zapadnoj Slavoniji, mjestimice moguća kiša. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, prijepodne na udare ponegdje i olujan.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu povremeno kiša te pljuskovi i grmljavina, osobito u gorju te na širem području Rijeke gdje će biti obilnije oborine, a ponegdje je moguće i olujno nevrijeme. Bit će vjetrovito uz umjeren i jak, na udare ponegdje i olujan jugozapadnjak.

Najviša temperatura od 20 do 24, na Jadranu do 28 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Promjena je sve bliže: Stiže nevrijeme i poprilično zahladnjenje, meteorolog otkriva koji će dan biti najkišovitiji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Sunčano i vruće u prvom dijelu tjedna, no stiže nam velika promjena

U Dalmaciji vrlo promjenljivo i nestalno mjestimice s kišom pljuskovima i grmljavinom, prijepodne ponegdje na sjevernom dijelu a poslijepodne i osobito navečer i na južnom. Puhat će umjereno i jako jugo. Vrlo toplo od 26 do 31 stupnja.

Trodnevna prognoza

U unutrašnjosti u petak i subotu povremeno kiša koja će ponegdje biti obilna, osobito u gorju, a u petak lokalno može biti grmljavinskog nevremena. U nedjelju smirivanje vremena. U subotu će zapuhati sjeverozapadnjak i sjeverac uz osjetan pad temperature zraka.

Na Jadranu u petak i subotu povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, mjestimice uz obilne oborine. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme. U nedjelju smirivanje vremena uz razvedravanje. Umjeren do jak jugozapadnjak i jugo u nedjelju će na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana okrenuti na buru, podno Velebita i olujnu s orkanskim udarim. Bit će osjetno hladnije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene