Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od kada je donesena presuda u Haagu po kojoj su generali Ante Gotovina i Mladen Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu dogovorenom na brijunskom sastanku javnost raspravlja o ulozi bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.


OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Vezani članci Slika nije dostupna Kome će sutra izreći presudu: Generalima ili Hrvatskoj? Slika nije dostupna Mesić: 'Gotovini, Čermaku i Markaču treba suditi u Hrvatskoj'

Od kada je donesena presuda u Haagu po kojoj su generali Ante Gotovina i Mladen Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu dogovorenom na ' brijunskom sastanku' javnost raspravlja o ulozi bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

>> 'Hrvatska je i dalje nespremna za suočavanje s prošlošću'

'Za nas je bitno suočavanje s prošlošću, a ne je li bivši predsjednik Mesić dao dokumente Hagu. Bitno je jedino jesu li ti dokumenti autentični i jesu li ubijani civili ili ne', kazao je Žarko Puhovski te dodao kako nacija nakon presude nije pokazala zrelost.

Predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava Zoran Pusić drži kako se stavovima u kojima se Mesića osuđuje i smatra izdajicom jer je dao transkripte, Hrvatska izjednačava s mafijaškom organizacijom, gdje je 'izdajica onaj koji je pred sudom svjedočio istinu'.

Po mišljenju Maria Tomasovića, predsjednika splitske Hvidre, Mesićev višednevni boravak izvan Hrvatske u vrijeme izricanja presude nije nimalo slučajan, a kao najodgovorniji za 'dilanje dokumenata' bio je svjestan da će presuda izazvati 'plebiscitarno jedinstvo u boli hrvatskoga naroda i da bi se ipak mogao osjećati nelagodno u Hrvatskoj pa je otišao kao u nekom poslovnom aranžmanu'.

Anto Đapić je u vezi kazne generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini rekao da bivši predsjednik Stjepan Mesić mora odgovarati zbog izdaje jer je predao brijunske transkripte.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju