Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezrelost nakon presude

Mikuličić: Pojačat ćemo tim sa zvijezdom pravne struke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatska je i dalje nespremna za suočavanje s prošlošću', kazao je profesor na zagrebačkom Filozofskom fakultetu Žarko Puhovski na Tribini o pravosudnim posljedicama nakon presude hrvatskim generalima, a koju je organizirala Documenta - Centar za suočavanje prošlošću.

'Za nas je bitno suočavanje s prošlošću, a ne je li bivši predsjednik Mesić dao dokumente Hagu. Bitno je jedino jesu li ti dokumenti autentični i jesu li ubijani civili ili ne', kazao je Puhovski te dodao kako nacija nakon presude nije pokazala zrelost. Kritizirao je i većinu hrvatskih medija jer, kako je rekao, nisu izvještavali o žrtvama i zločinima s hrvatske strane, kojih je, kaže, bilo. 'Čitavo hrvatsko društvo je 90-ih sudjelovalo u tome tko će bučnije ispratiti Srbe iz Hrvatske', kazao je Puhovski koji smatra da se teze o 'odruženom zločinačkom pothvatu' neće oboriti 'diplomatskom ofenzivom' u koju je krenula država.

Pročitajte i ovo Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku Slika nije dostupna Udruženi odvjetnički timovi 'Obrane su svjesne da ne mogu u potpunosti ukinuti presudu'

Odvjetnik generala Mladena Markača, Goran Mikuličić, kazao je kako obrane već rade na žalbenom postupku. 'Podijelit ćemo dio poslova i pokušati pojačati tim s nekim imenima koja u današnjem svijetu pravne znanosti sjaje kao zvijezde pravne struke', rekao je odvjetnik.

Na medijsko izvještavanje i praćenje presude obrušio se i glavni urednik tjednika 'Novosti' Ivica Đikić. Kazao je kako je izvještavanje bilo neprofesionalno. Smatra kako su na svemu jeftino poentirali pojedinci, a to je, kazao je, najjadniji dio priče.

Predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava Zoran Pusić drži kako se stavovima u kojima se Mesića osuđuje i smatra izdajicom jer je dao transkripte, Hrvatska izjednačava s mafijaškom organizacijom, gdje je 'izdajica onaj koji je pred sudom svjedočio istinu'. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene