Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preporuke MMF-a

Što mislite o odlasku u mirovinu sa 67 godina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon posjeta Hrvatskoj članovih Misije MMF-a su u zaključnoj izjavi dali nekoliko preporuka od kojih jedna kaže da bi hrvatski radnici trebali raditi do 67 godine.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Informer: Mirovine - 6 Premalo radnika, previše mirovina Što su mirovinski stupovi i zašto u isplatu mirovina mora intervenirati država? Trenutno na jednog umirovljenika dolazi 1,28 zaposlenih…

Članovi Misije su preporučili da se prioritet da reformama koje su usmjerene na jačanje poticaja na rad kroz brže povećavanje dobne granice za umirovljenike na 65 godina za žene,dodatno povišenje dobne granice za umirovljenike na 67 godina i za muškarce i za žene, povećanje kazni za prijevremeno umirovljenje te kroz pojačanje kontrole nad očigledno zloupotrebljavanim sustavnom invalidskih mirovina.

>> Pročitajte sve zahtjeve MMF-a za Hrvatsku!

Članovi misije procjenjuju da bi te reforme mogle povećati rast BDP-a za oko 2 postotna boda u srednjoročnom do dugoročnom razdoblju zahvaljujući poboljšanoj participaciji radne snage, povećanom ulaganju i jačoj produktivnosti.

U zaključnoj izjavi misije, između ostalog, istaknuto je i kako politike i dalje trebaju biti usredotočene na racionalizaciju prekomjerne zaposlenosti i plaća u javnom sektru, revidiranje neodrživih mirovinskih i zdravstvenih sustava te smanjenje pretjerano izdašnih subvencija.

Što vi mislite o odlasku u mirovinu sa 67 godina?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene