Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Osjećate li se sigurno u hrvatskim vlakovima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak navečer, oko 19 sati lokomotiva putničkog vlaka iskliznula je s tračnica. Očevid je u tijeku. Jutros još jedna nezgoda, sa tračnica kod Karlovca iskliznula radna lokomotiva.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar

Zbog odrona stijene između Labina Dalmatinskog i Kaštel Starog u četvrtak oko 19:05 sati iskliznula je lokomotiva putničkog vlaka. Nakon udara lokomotive u stijenu, lokomotiva se prevrnula.

Predsjednik sindikata Nenad Mrgan u priopćenju navodi kako su ekipe Logistike HŽ Putničkog prijevoza brzo reagirale te već 45 minuta nakon nesreće, u kojoj je oko 19 sati lokomotiva putničkog vlaka koji je prometovao na relaciji Zagreb-Split naletila na odron stijene i iskliznula iz tračnica, uputile dizel-motorni vlak. U tom su se vlaku, kaže, osim osoblja HŽ Putničkog prijevoza i šefa regionalne jedinice Split te vatrogasaca, nalazili i okrijepa za putnike te hitna pomoć za ozlijeđenog strojovođu i putnike koji su bili u šoku.

Nesreća na tračnicama: 'Lokomotiva je iskliznula nakon udara u stijenu'

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova prijepodne su izašli na mjesto sinoćnjeg iskliznuća lokomotive između Labina Dalmatinskog i Kaštela Starog te počeli očevid.

Nesreća se dogodila u blizini mjesta gdje je prije pet godina u Rudinama nagibni vlak na relaciji Zagreb – Split iskočio iz tračnica i u smrt odvezao šestero putnika, a 55 putnika bilo je ozlijeđeno. Uzrok nesreće bio je retardant posut po tračnicama koji je izazvao iskliznuće vlaka.

U svibnju prošle godine na Županijskom sudu u Splitu za nesreću su proglašeni krivim bivši direktor HŽ-a Ivan Medak, koji je kažnjen s četiri godine zatvora, i Ivan Bazina, savjetnik u tvrtki Intrade, koji je dobio tri godine.

Jutros oko 11,15 sati iz tračnica na željezničkom kolodvoru Kamanje kod Karlovca sa tračnica je iskliznula radna lokomotiva. Nitko nije ozlijeđen. Uzrok iskliznuća još se istražuje, a to je druga lokomotiva koja je u zadnja 24 sata iskliznula iz tračnica.

U današnjoj Vas temi dana pitamo - Osjećate li se sigurno u hrvatskim vlakovima?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene