Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Koja vam je najdraža SMS poruka koju ste dobili?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SMS poruke ove godine slave svoju 20. obljetnicu.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Tko je kriv za ovu kaznu? Slika nije dostupna Svi gradovi dobit će svoju Hoćete li 1. srpnja zamjeniti registarsku tablicu?

Ideja o razmjeni tekstualnih poruka pojavila se krajem 80-ih godina, a do masovne upotrebe došlo je u 90-ima. Prva tehnička implementacija nastala je 1982. godine, a zamisao je bila iskoristiti signalni kanal u vrijeme kada mobitel za njime nema potrebu. Zbog takvog protokola poruke su bile ograničene na 128 bajtova pa su morale biti kratke.

>> Evo zašto najviše lažemo u SMS porukama!

Kada se pojavio SMS nije se očekivalo da će doći do masovne upotrebe, a usluga je u početku čak bila besplatna. Takvom razmišljaju u prilog je išao i kompliciran način upotrebe, kao i neopremeljenost uređaja.

Sjećate li se svojih prvih SMS poruka? Koja vam najdraža SMS poruka koju ste dobili?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene