Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliki val vrućine koji je pogodio Hrvatsku donio je temperature zraka koje nisu pretjerano daleko od paklenih 40 Celzijevih stupnjeva.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Toplinski udar zbog kojeg se Hrvatska već nekoliko dana prži na sve višim temperaturama ne posustaje. Dapače, danas je, prije blagog osvježenja koje bi trebalo uslijediti u nastavku tjedna, stigao njegov vrhunac.

>> Evo do kad je OPASNOST od toplinskog vala!

Vezani članci Vrućina u Zagrebu (Footo: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska preživjela prvi ovogodišnji toplinski val: Pogledajte kolike su temperature bile diljem zemlje i gdje je bilo najpaklenije Slika nije dostupna METEOALARM U CRVENOM Hrvatska se probudila na visokim temperaturama

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), u podne je najviša temperatura od 37 Celzijevih stupnjeva izmjerena u Kninu. Osijek i Karlovac su se pržili na 36, dok je vrelih 35 stupnjeva izmjereno u Daruvaru, Krapini, Lastovu, Sisku, Šibeniku, Varaždinu i Zagrebu.

Iz DHMZ-a je objavljeno i upozorenje na opasnost od toplinskog vala, dok je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio preporuke građanima što činiti u vrijeme kada najviše upekne.

Kako na vas utječu ove vrućine?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook