Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jeste li iskoristili opciju plaćanja prometne kazne na licu mjesta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon izmjene 245.članka Prekršajnog zakona, koji je u primjeni od 1. lipnja, vozačima je za pojedine prekršaje ostavljena mogućnost plaćanja polovice prometne kazne na licu mjesta. Prema prvim podacima, provedba je više no uspješna!

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Ilustracija Oprezno Zemlja u koju Hrvati rado odlaze pooštrava kazne za vozače: "U nekim slučajevima odluka je trajna"

Izmjenama Prekršajnog zakona namjera je bila poboljšati naplata prekršajnih kazni, jer prema podacima Porezne uprave, od 2007. do 2011. godine naplaćeno je tek 12 posto prekršajnih novčanih kazni.

'Već je primjećeno da je ukupan broj naplaćenih prometnih kazni povećan nekoliko puta već u tom kratkom razdoblju primjene', kaže Viktor Forjan iz PU zagrebačke za Dnevnik.hr.

Mogućnost plaćanja polovice kazne za prometni prekršaj možete iskoristiti samo ako je iznos kazne do 2.000 kuna, a najčešće se radi o - prekoračenju brzine.

'Obzirom na turističku sezonu, dosta nas je na cestama od unutrašnjosti prema turističkim destinacija, tamo je i veliki broj stranaca, koji, kad im pojasnimo mogućnosti, vrlo često plaćaju kaznu na mjestu prekršaja', otkriva nam Forjan iz PU zagrebačke uz najavu kako će krajem turističke sezone imati konkretnije podatke o statistici naplate po izmjenjenom Prekršajnom zakonu.

Danas vas pitamo: Jeste li iskoristili opciju plaćanja kazne na licu mjesta?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene