Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Je li država učinila dovoljno za žrtve poplava u Slavoniji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije manje od dva mjeseca istok Slavonije je poplavljen

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Osudio iranski napad Zelenski: "Izrael nije bio sam, a Ukrajina čeka mjesecima'' Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi

Mještanin poplavljene Gunje u ponedjeljak se zalio benzinom i zapalio pred svojim sumještanima. S teškim opeklinama i ozljedama prebačen je u bolnicu. Što ga je nagnalo na ovaj čin nije poznato, ali  zna se da je riječ o muškarcu koji je tijekom katastrofalnih poplava aktivno sudjelovao u spašavanju životinja.

Tragedija u Gunji: 51-godišnjak se zapalio pred mještanima

A manje od dva mjeseca prošla su od trenutka u kojem je poplavljen istok Slavonije i u kojem su mnogi ostali bez svega što su imali. Cijela Hrvatska ujedinila se kako bi pomogla, a i iz Vlade je stiglo obećanje da će obnoviti sve kuće.

Ovih dana počela je isplata prikupljene humanitarne pomoći stanovnicima poplavljenih područja. Na školskom igralištu u Gunji postavljeni su kontejneri namjenjeni smještaju stradalih mještana. U selo se vratilo i stotinjak ljudi koji imaju kuće na kat pa žive na katu. Problem predstavljaju električna energija i voda.

Velik broj zgrada i kuća na poplavljenim područjima označen je opasnim i obnavljat će se. Građani na dokumentaciju potrebnu za obnovu kuća ne bi trebali potošiti ni kunu.

Potpuni oporavak od poplava bit će dug i težak, a u današnjoj temi dana pitamo vas- je li država učinila dovoljno za žrtve poplava u Slavoniji?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene