Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško se nose sa situacijom

Tri tragedije u mjesec dana: Ministrica Opačić šalje psihologe u Gunju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi mještani poplavljenih sela s katastrofom se teško nose. Čini im se da su prepušteni sami sebi.

Do stanovnika poplavljenih područja pomoć sporo stiže. Mnogi su razočarani jer više od 50 dana od kad su ostali bez krova nad glavom, osim obećanja nisu dobili ništa. 

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi Vodostaj u Kosinju - 5 Oči uprte u nebo Kosinjskoj dolini prijeti nova poplava, vodostaj raste već danima: "Ako isključe struju neću ni online nastavu moći pratiti..."

Gunju je potresao i jučerašnji tragični slučaj; 51-godišnji čovjek polio se benzinom i zapalio. On je u vrlo teškom stanju. Nalazi se u bolnici u Tuzli, u stanju opasnom po život jer mu je opečeno 80 posto tijela.

Je li teška situacija u poplavljenom mjestu doprinijela njegovoj odluci da se zapali, teško je reći. Na mjestu događaja samo tragovi paleža odaju da je poplava donijela mnogo više problema od onih koji se na prvi pogled vide.

Esad Isaković koji je nesretnom čovjeku prvi priskočio u pomoć ispričao je:
'Čuo sam galamu. Prvi sam došao. Skroz se zapalio, pao na zemlju...'
Što je čovjeka koji je gotovo sve vrijeme pomagao nakon poplava dotjeralo do ruba, ne zna se. No, zna se da se mnogi mještani poplavljenih sela s katastrofom teško nose. Čini im se da su prepušteni sami sebi.

 Tragedija u Gunji: 51-godišnjak se zapalio pred mještanima

'Osjećam se napušteno, razočarano i u državu i sve. Nema nam života. Eto, što drugo reći, ističe za Dnevnik Nove TV Ivana Šerić iz Rajevog Sela.

Pomažu jedni drugima, ali pomoć izvana, kažu, sporo i teško stiže. Boje se da će i zima doći, a oni neće popraviti svoje domove. Od silne pomoći koja im je obećana još nisu vidjeli niti kune pa tako niti 4000 kuna od Crvenog križa, od novca koji su prikupili svi građani Hrvatske. 

'Sve stiže na kapaljku, a stanovnicima bi sigurno trebala i psihološka pomoć. Zvali su odmah danas iz Ministarstva socijalne skrbi, da im jednu prostoriju damo na raspolaganje i već sutra će biti ovdje', ističe Hrvoje Lucić, načelnik Gunje.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene