Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Je li dolazak Judith Reisman doprinio početku javnog dijaloga o spolnom odgoju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Judith Reisman u Hrvatsku je stigla usred žestoke javne prepirke oko uvođenja zdravstvenog odgoja u škole. Njezini konzervativni stavovi također su izazvali žestoke i podijeljene reakcije u društvu.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovorio na optužbe Štulhofer: Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri, ne surađujem s pedofilima! Slika nije dostupna Interes golem Reisman održala predavanje u Splitu, policija čuvala ulazna vrata

Kao malo koja osoba u posljednje vrijeme, kontroverzna američka komunikologinja Judith Reisman izazvala je ogromnu pažnju hrvatske javnosti. U Lijepu je našu doputovala usred žestoke svjetonazorske rasprave o uvođenju zdravstvenog odgoja u škole, s posebnim naglaskom na dio o spolnosti.

>> Reisman: S ovakvim spolnim odgojem bit će više pobačaja i spolnih bolesti među djecom

S njezinim konzervativnim stajalištima o spolnom odgoju i ljudskoj seksualnosti općenito, oštro su polemizirali studenti i dekan zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti. Na Filozofskom je fakultetu interes za debatu koju je trebala imati s Aleksandrom Štulhoferom bio toliki da je zbog gužve cijeli događaj morao biti otkazan.

S liberalnije su strane javnosti na njezin račun frcale optužbe o navodnom manjku kvalifikacija da uopće kao relevantan sugovornik iznosi stavove o spolnom odgoju. S druge je strane dio konzervativne javnosti stao u njezinu obranu, zalažući se za pravo na izbor kada je spolni odgoj u pitanju.

I prije njezina dolaska atmosfera oko zdravstvenog odgoja došla je do usijanja te su se u javnosti mogle čuti mnoge teške riječi, pa su se spominjali ljudi s nedostatkom mozga, a aktualnu se vlast uspoređivalo s nacistima.

Je li dolazak Judith Reisman doprinio početku javnog dijaloga o spolnom odgoju?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene