Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorio na optužbe

Štulhofer: Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri, ne surađujem s pedofilima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od koautora kurikuluma zdravstvenog odgoja Aleksandar Štulhofer opovrgnuo je da surađuje s pedofilima te je britanskog redatelja Tima Tatea pozvao da, ako ima nekih drugačijih informacija, sve prijavi policiji.

Predstojnik Katedre za seksologiju Aleksandar Štulhofer izjavio je danas da proživljava najteži trenutak u profesionalnoj karijeri zbog optužbi britanskog producenta Tima Tatea da je surađivao s trojicom pedofila, pozvavši pritom Tatea da podigne tužbu protiv tih osoba ako ima dokaze.

"Ovo je svakako najteži trenutak u mojoj profesionalnoj karijeri", rekao je Štulhofer, jedan od autora kurikuluma za zdravstveni odgoj, nakon što ga je Tate danas u Zagrebu optužio da je "bliski suradnik trojice pedofila Thea Sandforta, Verna Bullougha i Erwina Haeberlea" koje je navodno osobno pozvao u Hrvatsku kako bi raspravljali o seksualnoj politici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žustra rasprava Reisman optužila Štulhofera da je surađivao s pedofilom! Slika nije dostupna Iz sigurnosnih razloga Kaos na Filozofskom: Zbog prevelike gužve OTKAZANA debata Štulhofera i kontroverzne Reisman!

>> Reisman: Štulhofer surađuje s više deklariranih pedofila!

Naveo je da, koliko je njemu poznato, nitko od tih osoba nije pedofil. "Kada je riječ o prozvanim osobama, nitko od njih, koliko mi je poznato, nije pedofil, niti je ikada bio pod takvom ili sličnom istragom. Nadam se da će gospodin Tate, ako ima suprotne informacije, učiniti ono sto je dužan učiniti - podignuti tužbu protiv njih", kazao je Štulhofer.

Optužbe o suradnji, objasnio je, odnose se na konferenciju o seksualnosti u postkomunističkoj Europi koju je 2001. organizirao u Međunarodnom sveučilišnom centru u Dubrovniku. Dodao je da je, kao što je običaj sa znanstvenim konferencijama, poziv za sudjelovanje bio otvoren svim domaćim i inozemnim kolegama.

Naveo je da u to vrijeme u Hrvatskoj nije bilo nikakve državne inicijative vezane uz zdravstveni ili seksualni odgoj, a konferencija se ni na koji način nije bavila djecom, niti seksualnim odgojem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene