Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Streeter je koncept koji stiže iz Hrvatske, a koji bi mogao promijeniti način kako putujemo na posao, faks, školu ili grad.


Prototip koji je izradio Vladimir Bošnjak ima ugrađen električni brushless Golden Motor koji je certificiran za korištenje u EU, a kojem je doseg 30km na jednom punjenju, koje traje od 2 do 3 sata. Ekipa iza ovoj projekta kaže kako je Streeter 10 puta učinkovitiji od običnog malog gradskog automobila koji troši oko 5l na 100km.

Vezani članci Projekcija fontane (Foto: Dnevnik.hr) Stanovnicima Brezovice je prekipjelo! Uzeli stvar u svoje ruke i sami osmislili rješenje za brojne probleme tog kvarta Jadranka Šepić (Foto: Dnevnik.hr) Projektu splitske znanstvenice šest milijuna kuna za istraživanje klimatskih promjena

S obzirom da prototip sadrži samo osnovne mogućnosti, dečki su pokrenuli Indiegogo kapanju kako bi sakupili novac da mogu dotjerati tehničke detalje i unaprijediti cijeli Streeter.

“Vozeći Streeter imate osjećaj da skijate”, a s obzirom da je ovo jako cool projekt, pozivamo sve da podrže ovaj projekt na Indiegogo gdje je cilj prikupiti 300.000 dolara.

"Trenutno je napravljen samo prototip i upravo ovom kampanjom želimo prikupiti sredstva za pokretanje proizvodnje. Cijena uređaja nije još definirana, ali planiramo biti konkurentni u odnosu na Segway. Za sada možemo reći da je ciljana cijena 12.000,00 kn, ali ne možemo još potvrditi istu. Prvi komercijalni primjerci za prodaju se očekuju krajem 2014. godine, ukoliko Indiegogo kampanja bude uspješna. " (via Zimo.co)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook