Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Blackberry neće biti prodan ni svom najvećem dioničaru, ni Facebooku, ni Googleu, ni Samsungu...


Blackberry je danas objavio da ipak odustaje od prodaje većinskog udjela u kompaniji, a donesena je i odluka da će glavni direktor Thorsten Heins biti smijenjen.

>> Zuckerberg priprema NAJVEĆU akviziciju?

Vezani članci Slika nije dostupna Google Nexus Prime - najveći konkurent novom iPhoneu Slika nije dostupna Problemi i za proizvođača BlackBerryja

Posrnuli je proizvođač pametnih telefona krajem rujna potpisao 4,7 milijardi dolara težak sporazum o prodaji sa svojim najvećim dioničarom Fairfax Financial Holdingom (ima udio od 10 posto), no danas je od svega odustao najavljujući da će pokušati provesti dokapitalizaciju tešku milijardu dolara.

Time se stalo na kraj špekulacijama da bi tvrtku mogao kupiti Facebook. Takve su se glasine pojavile nakon što je Reuters izvijestio da Fairfax ima problema s prikupljanjem 4,7 milijardi. Prema novom planu, u dokapitalizaciji bi trebao sudjelovati i Fairfax, ali sa 'samo' 250 milijuna dolara.

Cijena dionice Blackberryja u elektroničkom trgovanju prije otvaranja burze u New Yorku odmah je pala za više od 16 posto.

Novi direktor bit će John Chen, nekadašnji šef softverske kompanije Sybase, no na tu je funkciju zasad imenovan kao vršitelj dužnosti.

Prošlog je mjeseca, kako piše BBC, Blackberry objavio gubitak od 965 milijuna dolara u drugom kvartalu ove godine. To je bio rezultat slabe prodaje novog modela pametnog telefona Z10, koji nije uspio preuzeti značajniji udio na globalnom tržištu.

Tvrtka je nakon objave loših financijskih rezultata najavila 4.500 otkaza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook