Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zainteresiran za BlackBerry?

Zuckerberg priprema NAJVEĆU akviziciju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojne su kompanije zainteresirane za BlackBerry, a jedna od njih navodno je i Facebook koji bi mogao iskoristiti tehnologiju ove kompanije za razvoj vlastitog telefona

Kanadski BlackBerry prije desetak godina bio je jedna od najpoznatijih smartphone kompanija, a njihovi su telefoni bili iznimno popularni među poslovnim korisnicima. No, situacija se s vremenom promijenila te tržištem danas vladaju Androidi i Appleov iPhone, dok se BlackBerry nalazi u velikim problemima te je vjerojatno jedini izlaz za ovu kompaniju prodaja.

Google i Samsung žele kupiti BlackBerry!

BlackBerry je ranije potpisao ugovor o prodaji s konzorcijem na čijem se čelu nalazi najveći dioničar Fairfax Financial Holdings, ali do konačnog preuzimanja i dalje mogu pregovarati i tražiti bolje ponude te brojne glasine kažu da su za njih zainteresirane neke od najvećih tehnoloških kompanija.

Među tim kompanijama navodno se nalaze Google, Samsung, LG i Intel, dok posljednje informacije koje su objavljene na The Wall Street Journalu kažu da se ekipa iz BlackBerryja sastala i sa Zuckerbergom kako bi provjerili njegov interes za preuzimanjem kompanije.

Iako nije poznat ishod ovog sastanaka te je li Facebook zaista pokazao interes za preuzimanjem BlackBerryja, informacije o sastanku potaknule su nove glasine o Facebookovom telefonu. Ova bi kompanija mogla iskoristiti patente i tehnologiju BlackBerryja za razvoj vlastitog telefona i ulazak na tržište na kojem vladaju Androidi i Apple, no na WSJ-u podsjećaju kako je Zuckerberg više puta do sada odbio mogućnost predstavljanja vlastitog smartphonea.

BlackBerry se za 4,7 milijardi dolara prodaje najvećem dioničaru!

Facebook je ranije ove godine u suradnji s HTC-om predstavio smartphone prilagođen ovoj društvenoj mreži – mobilni uređaj koji se isporučuje s njihovim Home sučeljem na čijem se ekranu prikazuju najvažnije informacije i obavijesti s Fejsa, no taj je telefon doživio prodajni debakl tako da bi Zuckerberg s vremenom mogao promijeniti mišljenje i početi s razvojem vlastitog Facebook telefona.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene