Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jeste li sigurni da su vaše internet lozinke dovoljno jake? Ako se i vaša lozinka nalazi na ovoj listi možda bi bilo vrijeme da je promijenite.


Google je nedavno napravio studiju nad 2000 korisnika kako bi dobio podatke o tome kako ljudi biraju lozinke za razno razne web stranice. Rezultati su pomalo zabrinjavajući budući da se pokazalo kako se velikom broju internet korisnika vrlo lako može provaliti u račun zbog nepromišljenosti.

>> Koristite li Google Chrome, dobro pazite na OVO!

Vezani članci Slika nije dostupna Internetom hara virus: Na ovim stranicama lozinke morate promijeniti ODMAH! Slika nije dostupna Za deseti rođendan Gmaila Google 'predstavio' shelfie

Ovo je lista top 10 najčešćih ideja za lozinku:

1. Imena kućnih ljubimaca
2. Bitni datumi u vašem životu (rođendan, godišnjica braka)
3. Rođendan člana vaše obitelji
4. Ime djeteta
5. Ime nekog drugog člana obitelji
6. Mjesto rođenja
7. Omiljeni praznik ili blagdan
8. Nešto vezanu uz vašu omiljenu sportsku momčad
9. Ime vaše bolje polovice
10. Riječ 'password'

Ako se i vaša lozinka može svrstati u neku od ovih kategorija, možda je vrijeme da budete malo maštovitiji, budući da se gotovo svi ti podaci mogu vrlo laku saznati jednim klikom na vaš Facebook profil.

Studija je pokazala još nekoliko loših navika internet korisnika. Čak 48 % ispitanika svoje lozinke dijeli s drugim ljudima, a njih 3 % lozinke zapisuje na papirić koji potom pospreme negdje blizu računala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook