Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnosna mana

Koristite li Google Chrome, dobro pazite na OVO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U internetskom pregledniku Google Chromeu otkrivena je nezgodna sigurnosna mana koja omogućuje da netko nepozvan uz samo nekoliko klikova otkrije tuđe lozinke.

Otkrivena je sigurnosna mana na popularnom internetskom pregledniku Google Chrome, piše Huffington Post.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cilj spriječiti neovlašten pristup Umjesto lozinki ćemo koristi grimase!? Slika nije dostupna Jedinstven izgled FOTO Kada BMW-ovi dizajneri rade računala za gamere...

Chrome, naime, korisnicima omogućuje čuvanje lozinki za stranice tako da ih ne moraju svaki put ponovno unositi. Međutim, problem je u tome što netko tko koristi vaše računalo s nekoliko klikova mišem može pristupiti svim vašim sačuvanim lozinkama.

>> Koristite Google Chrome? Ovo možda NISTE znali!

Problem je razotkrio Elliot Kember, developer u studiju Riot na svom blogu u utorak. Do lozinki je moguće doći unošenjem fraze 'chrome://settings/passwords' u Chrome, na što se otvara prozor u kojemu je dovoljno pritisnuti 'prikaži' da bi se pokazale lozinke.

Korisnici koji ne žele upasti u probleme mogu jednostavno onemogućiti opciju pamćenja lozinki ili izbrisati već zapamćene lozinke u gore spomenutom prozoru. Međutim, većina ljudi nije svjesna koliko njihove privatne informacije mogu biti izložene opasnosti ako na nekoliko sekundi posude svoja računala drugim ljudima.

Justin Schuh, šef sigurnosti u Chromeu, reagirao je na Kemberov blog odbacujući prijedlog uvođenja glavne lozinke.

'Više puta smo raspravljali o tome, ali bismo uvijek zaključili da ne želimo korisnicima davati lažni osjećaj sigurnosti i poticati riskantno ponašanje', ustvrdio je Schuh. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene